Connect with us

Actualitat

Les analítiques a la xarxa d’aigua de Felanitx continuen abocant valors de nitrats superiors als 50mg/l

Felanitx anuncia talls d'aigua per tasques de manteniment

El Bloc demana a l’Ajuntament que redacti un projecte de construcció d’una desnitrificadora

“Les analítiques periòdiques a la xarxa d’aigua de Felanitx continuen abocant valors de nitrats superiors als 50mg/l, el màxim establert per a poder considerar l’aigua apta per al consum humà”, segons denúncia el Bloc. Aquesta formació política recorda que “aquest problema s’arrossega des de fa molts d’anys i per aquesta rao feim comptes presentar una moció al ple municipal per que l’ajuntament inici en la major brevetat possible la redacció d’un projecte per a la construcció d’una planta desnitrificadora”, avançen.

Segons el Bloc, “la presència de nitrats a l’aigua es pot deure a la contaminació del pou però quan es presenta de forma continuada és majoritàriament per la sobreexplotació dels aqüífers. Això fa que la solució no sigui fàcil atesa la demanda continuada i a l’alça d’aigua potable”.

Recorden que “l’objectiu de les plantes desnitrificadores és reduir la concentració de nitrats a l’aigua i millorar-ne la qualitat mitjançant electròlisi. Aquesta solució també possibilita que el rebuig, mesclat amb aigua no tractada, serveixi per a la neteja de carrers i per a regar parcs i jardins. Els ajuntaments de Búger i Manacor, afectats per el mateix problema, ja treballen en la construcció d’aquestes plantes”, diuen

El Bloc per Felanitx recorda que davant aquesta situació de nivells alts de nitrats l’ajuntament hauria d’informar a la població que l’aigua no és potable.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència