Connect with us

Comunitat

Augmenten a 80 els casos positius entre estudiants de vacances a Mallorca

La fiscalia s'oposa a l'aïllament forçós dels 235 joves a l'Hotel Covid de Palma

En les darreres 24 hores s’han diagnosticat 16 casos més d’adolescents contagiats, entre els quals n’hi ha 12 que fins ahir feien quarantena a l’hotel pont Palma Bellver

El Govern ha detectat en les darreres hores 16 positius nous de la COVID-19 relacionats amb els viatges d’estudiants de la Península: 12 que es trobaven aïllats a l’hotel Palma Bellver per precaució i 4 més que varen ser detectats en els cribratges que es duen a terme a grups d’estudiants que just arriben a Mallorca. Fins a la data, 80 joves relacionats amb viatges de fi d’estudis han donat positiu a Mallorca, 75 dels quals directament relacionats amb el brot que afecta un milenar d’estudiants de 8 comunitats autònomes. Tots ells s’allotjaven en diversos establiments de la Platja de Palma.

A més, hi ha altres 5 casos dels quals s’està fent l’estudi de contactes per determinar si tenen cap relació amb la resta d’adolescents contagiats: 1 positiu en un grup de 21 persones allotjades en un complex d’Alcúdia i 4 joves més que han estat diagnosticats les darreres hores, després que el Servei de Salut els fes un cribratge preventiu només arribar a l’illa de Mallorca.

Dels 80 positius, 16 romanen ingressats a Son Espases per precaució, després de presentar simptomatologia lleu. El seu estat evoluciona de manera satisfactòria i està previst que puguin rebre l’alta en els propers dies.

La resta de joves que romanien aïllats per precaució a l’Hotel Palma covid han abandonat ja l’establiment. 118 (77 d’Andalusia, 21 de Galícia i 20 de Madrid) han acceptat l’oferiment del Govern per ser traslladats de manera segura fins als seus llocs d’origen amb vaixell i autocars adequats per minimitzar els riscs de contagis, i acompanyats de personal sanitari que s’ha ofert voluntari per acompanyar-los i garantir així una atenció sanitària correcta i que es complissin les mesures de prevenció. 

Són tendència