Connect with us

Actualitat

Manacor fa una valoració de l’estat general de més 2.000 arbres del municipi

Manacor fa una valoració de l'estat general de més 2.000 arbres del municipi

El diagnòstic formarà part del Pla de Gestió del departament de Medi Ambient

El departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Manacor està realitzant una avaluació del risc de ruptura i caiguda dels arbres i palmeres del municipi. Aquesta setmana s’estan analitzant 1.933 arbres amb el mètode VTA (Sistema d’Avaluació Visual) i 533 palmeres amb la valoració visual VTA i anàlisi integral AIP (Anàlisi Integral de Palmeres), el que suposa prop de 2.500 arbres dels 7.000 que hi ha comptabilitzats a les zones urbanes de tot el municipi de Manacor.

Un equip de quatre tècnics especialistes en l’avaluació del risc d’arbrat urbà estan inspeccionant durant aquesta setmana tots els arbres i palmeres del municipi de Manacor que requereixen supervisió. Les tasques d’anàlisi se centren ara mateix en els arbres més vells, més grossos i els més propers a façanes o edificis, que són els que podrien provocar més incidents.

«La primera passa del Pla de Gestió de l’Arbrat és determinar quines són les qüestions d’emergència, i aquesta n’és una. Durant les ventades i episodis de tempestes dels darrers anys han caigut arbres, pel que és urgent determinar quins són aquells arbres que impliquen més risc», ha explicat el delegat de Medi Ambient, Sebastià Llodrà.

A partir d’aquesta feina d’avaluació i en base a les conclusions que se n’extreguin, es definiran les prioritats d’actuació. Aquest diagnòstic formarà part del Pla de Gestió d’Arbrat Urbà de Manacor, que està en procés de redacció d’acord amb les previsions del contracte de jardineria.

Són tendència