Connect with us

Societat

Experts alerten sobre “actituds eufòriques” dels joves amb l’alcohol per a recuperar el temps perdut amb la pandèmia

Experts alerten sobre "actituds eufòriques" dels joves amb l'alcohol per a recuperar el temps perdut amb la pandèmia

‘Et falta un estiu?’ és el lema de la nova campanya de l’Associació DUAL, finançada pel Pla Estatal sobre Drogues del Ministeri de Sanitat

Una campanya promoguda per l’Associació DUAL, finançada per al Pla Estatal sobre Drogues, posa el focus en la “pressió especialment intensa” a la qual se sotmetran molts de joves aquest estiu per a iniciar-se o reincidir en el consum d’alcohol com a fita de final de pandèmia.

L’estiu representa una oportunitat per als joves de rescabalar-se d’un any i mig d’intenses restriccions: ens preocupa que ho celebrin amb alcohol, provant-ho per primera vegada o tornant a fer-ho”, explica Raúl Izquierdo, psicòleg i director tècnic de l’Associació DUAL.

La campanya es completa a ritme de rap amb el tema titulat ‘Et falta un estiu?’ la lletra del qual incideix en la necessitat d’alliberar-se amb calma de les restriccions de la pandèmia sense recórrer a l’alcohol.

“Ens estem plantejant l’arribada d’aquest estiu amb una certa ansietat, com si fos la fita que certifica el final de la pandèmia, i ens preocupa la reacció col·lectiva, desmesurada i descontrolada de molts joves amb l’alcohol”, alerta el psicòleg.

Segons l’expert, l’estiu es presenta com una “oportunitat per als joves de rescabalar-se de totes les restriccions i limitacions sofertes des de la irrupció de la pandèmia en les nostres vides”. “Estem parlant de què no vam poder gaudir de l’estiu passat en plenitud, tampoc han pogut celebrar les festes de Nadal, no hem pogut celebrar la Setmana Santa, no s’han pogut celebrar aniversari, ni trobades familiars o d’amics, amb la qual cosa s’està gestant un estiu de descontrol, de desmesura i d’eufòria que ens sembla especialment perillós”, adverteix Izquierdo.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència