Connect with us

Oci i Cultura

Els Cossiers de Manacor reben el reconeixement de Festa d’Interès Cultural

A l’acte que els atorgà la distinció i assistiren el vicepresident del Consell, el batle i numeroses persones relacionades amb el món cossier.

Els Cossiersr de Manacor ja són considerats Festa d’Interès Cultural després què en un acte multitudinari al Teatre Municipal  rebessin aquesta distinció per part del Consell de Mallorca, després que l’any 2011, mitjançant l’Escola Municipal de Mallorquí es sol·licitàs aquest reconeixement.

Els encarregats de recollir el diploma que acredita que els Cossiers de Manacor ja són Festa d’Interès Cultural han estat Sebastià Galmés, coordinador dels Cossiers de Manacor i M. Coloma Gelabert, Maria Galmés i Aina M. Sansó, les recuperadores dels Cossiers.

L’acte ha comptat amb la presència del batle de Manacor, Pedro Rosselló; el vicepresident del Consell de Mallorca, Francesc Miralles; i els
representants dels Cossiers i de l’Escola Municipal de Mallorquí. Tant uns com els altres han remarcat la importància del manteniment de la cultura manacorina i la vitalitat d’aquesta, i han lloat el treball de les tres recuperadores dels Cossiers, vertaders artífex d’aquest reconeixement. Una d’aquestes, Aina Maria Sansó  ha explicat emocionada, que amb el reconeixement dels Cossiers com a Festa d’Interès Cultural “aquelles tres al·lotes manacorines tenen una bella i preciosa sensació”.

El batle, Pedro Rosselló, ha assenyat durant el seu discurs la dificultat de mantenir la festa: “no ha estat fàcil que els Cossiers arrelessin a Manacor. Sabem que la feina continua. Però també hem de reconèixer que gaudim d’un planter que fa enveja a qualsevol equip.” En aquest mateix aspecte, el coordinador dels Cossiers, Sebastià Galmés també  ha volgut reconèixer “les ganes que hi posen tots els Cossiers joves que s’estimen més venir a assajar cada divendres horabaixa que fer qualsevol altra cosa”.

Per finalitzar l’acte, s’ha fet una foto de família i una invitació formal al primer ball dels Cossiers d’aquest 2017, que serà el pròxim 26 de maig.

L’any 2015 el Consell Assessor de Cultura Popular i Tradicional de Mallorca hi va donar el vist-i- plau i l’octubre del mateix any el ple del Consell de Mallorca va aprovar definitivament la declaració dels Cossiers de Manacor com a Festa d’Interès Cultural. El reconeixement s’ha oficialitzat en aquest acte.

Són tendència