Connect with us

Actualitat

Santanyí demana modificar l’actual normativa perquè els ajuntaments puguin contractar més policies

La batlessa de Santanyí demana modificar l'actual normativa perquè els ajuntaments puguin contractar més policies

Ha estat la preocupació que li ha traslladat la batlessa, Maria Pons, al representant de la delegació del govern espanyol en l’última Junta de Seguretat celebrada aquest dimarts

Feia gairebé tres anys que la Junta de Seguretat Local del municipi de Santanyí no havia celebrat cap trobada. Transcorregut tot aquest temps, aquest dimarts s’han tornat a veure les cares els representants dels organismes que l’integren: Ajuntament, delegació del govern espanyol i la Guàrdia Civil.

La trobada ha servit perquè la batlessa de Santanyí, Maria Pons, posés sobre la taula la urgència perquè es convoquin nous cursos per formar policies locals, així com una modificació de la normativa perquè els ajuntaments puguin contractar nous agents i ampliar les seves plantilles.

Pons ha aprofitat per tractar aquest assumpte i remarcar al representant de la delegació del govern de l’estat a la reunió, Ramon Morey, la falta d’efectius amb els quals es troben també els quarters de la Guàrdia Civil.

La batlessa ha incidit en el fet que “Santanyí, amb 13 nuclis de població, pateix especialment la falta d’efectius policials. Per un terme municipal com el nostre, allunyat de Palma, es fa complicat trobar policies joves que hi vulguin venir; els compensa més anar a altres pobles on no hagin de fer desplaçaments tan llargs i gastar bona part del salari en transport”.

Un altre tema que s’ha tractat durant la trobada és el de les pasteres, i la seva arribada a les costes de Santanyí i de la resta municipis del Migjorn

Un altre tema que s’ha tractat durant la trobada és el de les pasteres, i la seva arribada a les costes de Santanyí i de la resta municipis del Migjorn. L’Ajuntament, la Policia Local i molts de veïnats col·laboren per estar pendents de l’arribada de migrants, però en els darrers temps s’hi ha afegit una altra problemàtica. Actualment, a un solar municipal hi ha una trentena d’embarcacions i uns 25 motors, per als quals s’ha demanat col·laboració per saber quin ha de ser el seu tractament i ajuda en el cas que s’hagi de desballestar.

L’Ajuntament també ha traslladat altres qüestions sobre la seguretat al municipi com són els intents d’ocupació que han patit alguns edificis del municipi, així com l’aparició dels anomenats “taxis pirates” a les zones turístiques.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència