La campanya 'Porto Cristo, la mar de guapo' pretén estimular l'economia de la zona i revifar l'activitat turística
Connect with us

Actualitat

‘Porto Cristo, la mar de guapo’ pretén estimular l’economia de la zona i revifar l’activitat turística

'Porto Cristo, la mar de guapo' pretén estimular l'economia de la zona i revifar l'activitat turística

Suposa donar continuïtat a la resta de nuclis de la bona acollida obtinguda amb “Manacor Encantat”, en paraules de la delegada de Comerç, Maria Antònia Truyol

‘Porto Cristo, la mar de guapo’ és la nova campanya de dinamització turística i comercial de l’Ajuntament de Manacor, “que arriba després de l’èxit de ‘Manacor Encantat'”, en paraules de la delegada de Comerç i Turisme, Maria Antònia Truyols.

La iniciativa se centra aquesta vegada en la temàtica marinera i preveu la instal·lació d’una figura de grans dimensions que representa un pescador a la plaça de l’Aljub i d’un cap-roig, una donzella i un raor que s’instal·laran al passeig de la Sirena. També hi haurà decoració als principals carrers de Porto Cristo, al carrer Bordils i a l’avinguda dels Pins, on s’instal·laran xarxes que aniran de banda a banda de carrer i de les que en penjaran peixos i grumers. Així mateix, també s’instal·laran quatre grumers lumínics a diferents indrets del nucli urbà. L’autor de les figures és Toni Galmés, qui ja va idear i fer les figures del pegàs i de la fada de ‘Manacor Encantat’.

Animació musical al carrer

Les nits de música en directe començaran el 2 de juliol, al passeig de la Sirena, al carrer Burdils, al moll i a la plaça de l’Aljub, donaran el sus a ‘Porto Cristo, la mar de guapo’. Els músics, entre els quals hi haurà un pianista, un saxofonista i un violinista, tocaran des de les 19.30 h fins a les 21.30 hores.

La delegació de Comerç, en el marc d’aquest projecte, també torna a convocar el concurs d’aparadors ‘Porto Cristo, la mar de guapo’, aquesta vegada amb temàtica marinera. Les inscripcions es podran fer del 9 al 14 de juliol i les bases estaran penjades a la pàgina web de l’Ajuntament de Manacor.

En el marc d’aquest projecte, la brigada municipal també ha pintat de colors vius i diversos els bancs i les pasteres de la plaça de l’Aljub, on també s’hi grafitaran frases i dites de pescadors com ara ‘si la mar buida fort, senyal de vent nord’, ‘si és gregal i brusca dura, pescada segura’, ‘tramuntana morta, ponent a la porta’, entre d’altres.

Aquest projecte tendrà un cost d’entre 15.000 i 20.000 euros, que es finançarà amb una subvenció europea dels Fons Next Generation UE per contribuir a reparar els danys econòmics causats per la pandèmia de la Covid-19.

'Porto Cristo, la mar de guapo' pretén estimular l'economia de la zona i revifar l'activitat turística

En el marc d’aquest projecte, la brigada municipal també ha pintat de colors vius i diversos els bancs i les pasteres de la plaça de l’Aljub, on també s’hi grafitaran frases i dites de pescadors.

El 9 de juliol, Fira Nocturna

El proper 9 de juliol es tornarà a celebrar la Fira Nocturna de Porto Cristo, després de molt de temps en què no s’ha pogut organitzar ni autoritzar cap fira. Serà una fira artesana i de petites dimensions, “perquè la covid encara coeja”, ha explicat el delegat de Fires, Serveis Generals i Activitats, Carles Grimalt.

La Fira Nocturna s’instal·larà al Riuet i comptarà amb una capacitat màxima de 250 persones, pel que comptarà amb control d’accés. “Volem que sigui una fira on hi hagi sobretot gent del port, que són els que han fet la petició”, ha afegit Grimalt, qui ha assegurat estar “il·lusionat” perquè tornin les fires.

L’Ajuntament de Manacor continuarà permetent l’ocupació actual de la via pública per part de les terrasses del sector de la restauració al municipi, segons ha explicat el regidor, Carles Grimalt

El proper 9 de juliol Porto Cristo també acollirà la semifinal de la primera edifició del Premi Ciutat de Manacor de Música ‘Guillem d’Efak’, pel que la localitat serà “un punt de trobada del municipi i del Llevant”.

D’altra banda, el delegat d’Activitats també ha anunciat que tot i les darreres xifres d’incidència de la Covid-19 i la millora de la situació sanitària, l’Ajuntament de Manacor continuarà permetent l’ocupació actual de la via pública per part de les terrasses del sector de la restauració al municipi.

ÚLTIMES NOTÍCIES

L’OPINIÓ DELS NOSTRES LECTORS

Són tendència

© 2021 defrancdigital.com