Connect with us

Comunitat

El Govern proposa una multa de 200.000 euros per als organitzadors del concert de reggaeton

L’Executiu ha anunciat també que s’han iniciat diligències prèvies, amb la col·laboració policial, per localitzar als impulsors de determinades situacions de risc a platges, vaixells i altres indrets de l’illa

El Govern ha reunit en caràcter extraordinari i de forma semipresencial al Centre de Comandament Operatiu Integrat del Pla Territorial de Protecció Civil de les Illes Balears, per tal d’analitzar les situacions viscudes a Mallorca en aquests últims dies i que ha provocat un brot de contagis, principalment entre un grup d’estudiants de fora.

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, s’ha referit als distints incompliments de la normativa COVID dels darrers dies, assegurant que “les imatges que hem vist aquests dies no representen a Balears, corresponen a un turisme que ja hem dit que no volem a les nostres illes, com és el turisme de gatera i d’excessos”.

La consellera ha volgut refermar que a Balears “qui infringeix la normativa ho acaba pagant” i prova d’això és que s’ha fet una proposta inicial de sanció als organitzadors de la festa reggaeton celebrada a la Plaça de Toros de Palma el passat 15 de juny per valor de 200.000 euros. De fet, Garrido també ha posat d’exemple una sanció ja ferma de 80.000 euros per a un establiment de Calvià per infraccions comeses ara fa un any.

Garrido ha explicat que, des que es va aprovar el decret sancionador per incompliments de la normativa COVID, el passat juliol, s’han aixecat 45.915 actes amb propostes de sanció de fins a 4,3 milions d’euros, amb la qual cosa “qui la fa la paga i s’ha de saber que les sancions s’acabaran cobrant”.

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat ha anunciat també que el Govern iniciarà diligències prèvies, amb la col·laboració de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, per investigar i trobar als impulsors de determinades situacions de risc a platges, vaixells i altres indrets que s’han pogut veure aquests dies a través d’imatges a les xarxes socials i als mitjans de comunicació.

El Govern ha demanat a la delegació del govern espanyol un reforçament de les forces i cossos de seguretat de l’Estat “perquè no estam davant una temporada turística normal”

Finalment, Garrido ha demanat a la delegació del govern espanyol un reforçament de les forces i cossos de seguretat de l’Estat “perquè no estam davant una temporada turística normal”. Una petició que la Delegada, Aina Calvo, s’ha compromès a atendre, tenint en compte que ha avançat que “de cara al juliol arribarà un reforç de 300 efectius més entre Policia Nacional i Guàrdia Civil, alguns dels quals ja són a les illes”.

Calvo ha demanat prudència a tothom per “no veure amenaçat el tresor de la baixa incidència del virus que teníem fins ara” i ha demanat “no confondre llibertat amb llibertinatge”.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència