Connect with us

Actualitat

Recta final de les obres de reparació del dic de Cala Rajada danyat pel temporal

Després que l’impacte d’una roca de l’escullera li provoqués una obertura de 3×2 metres

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha visitat aquest dijous el port de Cala Rajada, on està previst que a finals d’aquest mes de juliol estiguin totalment finalitzades les obres de reparació del dic danyat pel temporal de gener, que foren declarades d’emergència després que l’impacte d’una roca de l’escullera li provoqués una obertura de 3×2 metres.

Pons ha anat acompanyat en aquesta visita del batle de Capdepera, Rafel Fernàndez, el director general de Ports i Aeroports, Xavier Ramis, i el gerent de l’empresa Ports Illes Balears, Pere Puigdengoles.

Els treballs s’han realitzat els darrers sis mesos. Com a pas previ, s’ha executat una mota de treball (petita massa de terra compacta) per envoltar i delimitar la zona afectada, abans d’iniciar el sanejament i la preparació d’una base de suport. Després, s’ha començat el formigonat del mur avariat, que s’ha fet en dues fases: primer, la part submergida contra els esculls i, en segon lloc, la part emergida mitjançant un encofrat de la zona oberta a la part de la mar. També s’han rehabilitat uns magatzems adossats a la cara interior del dic.

Les obres han desenvolupat un sistema de protecció del dic i de tot el tram annex on s’ha detectat el major risc de col·lapse de l’estructura. Amb aquest objectiu s’ha instal·lat un talús format pel nucli, el filtre d’escullera de 500 a 1000 quilos, un mantell d’escullera de cinc tones i una capa exterior de blocs de formigó de 18 tones.

La reparació del dic afectat pel temporal en el port de Cala Rajada ha suposat una despesa de 1.543.314 euros (IVA exclós).

Són tendència