Connect with us

Comunitat

A Mallorca ja s’han detectat casos de contagi de fins a 10 variants diferents

El 5% dels professionals sanitaris de Son Espases que han atès a pacients del coronavirus han desenvolupat anticossos

La variant Alfa (britànica) continua sent la majoritària i la seva tendència és a la baixa: ara representa el 55% dels casos

La Unitat de Genòmica Microbiana del Servei de Microbiologia de l’Hospital Universitari Son Espases ha confirmat en aquestes últimes hores la tendència a la baixa de la variant Alfa que se situa en el 55 per cent dels casos en el conjunt del territori. En la darrera tanda de seqüenciació, corresponent a la segona setmana de juny, s’han seqüenciat 67 mostres aleatòries. Els resultats han estat comunicats a la Direcció General de Salut Pública i Participació i al Centre Nacional de Microbiologia.

Dels 67 casos analitzats, 37 pertanyen a la variant Alfa (B.1.1.7), que continua sent la predominant en el conjunt de les Illes Balears, amb un 55 %. La variant Delta (variant Índia) ja és la segona més predominant amb 16 casos i un 24 %. També s’han detectat 3 casos de la variant Iota (novaiorquesa, B.1.526), 2 Gamma (brasileres, P1), 1 Beta (sudafricana, B.1.351), 1 colombiana (B.1.621) i 7 altres.

Per illes, a Mallorca s’han detectat 28 casos de la variant Álfa, 9 de la Delta, 2 de la Gamma, 2 de la Iota, 1 de la Beta, 1 de la colombiana i 4 d’altres. A Menorca s’han detectat 4 de l’Alfa i, per primer cop, 3 de la Delta; i a Eivissa, 5 de l’Alfa, 4 de la Delta, 1 de la Iota i 3 d’altres.

La variant Delta (variant Índia) ja és la segona més predominant amb 16 casos i un 24 %

Des de l’inici de la pandèmia, la Unitat de Genòmica Microbiana del Servei de Microbiologia de Son Espases ha seqüenciat el genoma de més de 2.000 casos de COVID-19 a les Illes Balears.

Es tracta d’uns dels centres de l’Estat que més mostres del SARS-CoV-2 ha seqüenciat, molt per sobre de les recomanacions del Ministeri de Sanitat i del Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC).

Són tendència