La recomanació d'un especialista sobre malalties infeccioses i el futur de la mascareta
Connect with us

Vist a les xarxes

La recomanació d’un especialista sobre malalties infeccioses i el futur de la mascareta

Aprovarà Balears l'ús obligatori de mascaretes en classe a partir dels 6 anys ?

Recomana guadar-les i que siguin utilitzades quan tinguem símptomes gripals o un senzill refredat

Aquesta mateixa setmana el Consell de Ministres aprovava un reial decret llei pel qual a partir d’aquest dissabte se permetra que els ciutadans anar sense mascareta en l’exterior. Una norma que arriba 400 dies després que entrés en vigor l’obligatorietat que ha modelat els nostres hàbits socials des de llavors. Ha arribat el dia en què sortir sense aquesta protecció al carrer no serà penalitzat si es manté la distància d’1,5 metres entre persones no convivents en espais oberts.

Després de la pandèmia, s’haurà acabat per sempre l’ús de les mascareta ? En realitat, el seu ús quan s’està malalt és comú en gran part del món, principalment als països asiàtics. Una vegada la pandèmia hagi acabat, tornarem als nostres llocs de treball de manera presencial i els mitjans de transport s’ompliran de gent, però també ho faran els etxems. La pregunta és si després de l’après Occident crearà una cultura de la mascareta a llarg termini.

Després d’haver conviscut amb ella per a protegir-nos a nosaltres mateixos i als altres, alguns europeus estan considerant un comportament que a penes es veu als nostres països però que és habitual en altres cultures: utilizar-la de manera rutinària quan mostren símptomes d’un refredat comú o grip, fins i tot en un futur en el qual la Covid no sigui una preocupació principal. Fins a aquesta crisi sanitària, rares vegades hi havia hagut un impuls social en aquest sentit.

Però podria haver-ho. El Dr. Anthony S. Fauci, director de l’Institut Nacional d’Al·lèrgies i Malalties Infeccioses dels EUA reflexionava fa unes setmanes en Twitter sobre això:

ÚLTIMES NOTÍCIES

L’OPINIÓ DELS NOSTRES LECTORS

Són tendència

© 2021 defrancdigital.com