Connect with us

Societat

No dur la mascareta en l’exterior podrà ser sancionat en cas que no es puguin garantir els 1,5 metres de distància interpersonal

A partir d'aquest dilluns: Ja pots ser multat per no dur mascareta en les zones urbanes

Aquesta és la regla general, la qual cosa obligarà els ciutadans a estar llevant-la i posant-la constantment depenent de la gent que hi hagi en els llocs pels quals es transita

Les mascaretes ja no seran obligatòries en exteriors “sempre que es respecti una distància de seguretat de metre i mig”, per la qual cosa serà necessari tenir-na sempre una a mà per si no es donen aquestes condicions. Així ho ha aprovat el Consell de Ministres extraordinari que s’ha celebrat aquest dijous.

Aquesta és la regla general, la qual cosa obligarà els ciutadans a estar llevant-la i posant-la constantment depenent de la gent que hi hagi en els llocs pels quals es transita. A l’interior continuarà sent obligatòria, excepte en les residències de gent gran o en dependències de professionals essencials (com és el cas dels bombers), sempre que almenys el 80% dels residents o professionals essencials estiguin vacunats. En el primer cas, els treballadors i visites hauran de dur-la posada.

No complir aquesta norma de dur-la posada si no es pot garantir la distància de seguretat entre persones no convivents de 1,5 metres pot suposar una sanció de 100 euros, tal com estableix la llei 2/21 que estableix les condicions d’ús de les mascaretes. El decret aprovat avui només reforma l’article 6 que fa referència a l’ús d’aquesta peça, mentre que manté la resta dels articles.

Són tendència