Connect with us

Comunitat

El brot de contagis en un viatge de fi de curs afecta ja a centenars d’alumnes de cinc territoris

Preocupen les possibles concentracions de joves davant el primer cap de setmana sense toc de queda

245 estudiants madrilenys han resultat contagiats de la Covid i almenys 452 contactes es troben en seguiment després del viatge

El brot en un viatge de fi de curs a Mallorca s’escampa entre l’alumnat d’almenys sis territoris. Un total 245 estudiants madrilenys han resultat contagiats de la Covid i almenys 452 contactes es troben en seguiment després del viatge. Tots els contagis pertanyen a la variant britànica, com s’ha constatat a través de proves PCR. Els 452 contactes en seguiment només es limiten a companys dels contagiats i no inclouen els familiars. Les comunitats implicades són, a més la Comunitat Valenciana, Cantàbria, Madrid, el País Basc i Múrcia.

El Govern i el servei de Salut han informat que no s’ha detectat cap cas a les Illes vinculat al brot d’alumnes de la Península que van visitar Mallorca.

Fa uns dies l’Ajuntament d’Elx va informar que un total de 32 alumnes de diversos instituts del municipi que havien acudit al viatge estaven contagiats. Aquest extrem, també va ser confimat aquest passat dimarts per la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana.

D’altra banda, el Servei Basc de Salut ha detectat 49 de positius entre joves guipuscoans que es van desplaçar a Mallorca. La Xarxa de Vigilància i Rastreig ha activat un cribratge en un grup de 250 a 300 persones que es duu a terme a Sant Sebastià.

El carrer Pere Maimó, situat a s’Arenal de Llucmajor, hauria estat l’epicentre de l’explosió de contagis dels estudiants desplaçats a Mallorca

La Conselleria de Salut de Múrcia ha detectat, fins al moment, 18 casos de coronavirus, principalment dels municipis de Múrcia i Las Torres de Cotillas. El Servei d’Epidemiologia de la Regió de Múrcia està investigant aquest brot de la Covid-19 extracomunitari en coordinació amb el Ministeri de Sanitat.

El carrer Pere Maimó, situat a s’Arenal de Llucmajor, hauria estat l’epicentre de l’explosió de contagis dels estudiants desplaçats a Mallorca, segons informa Diario de Mallorca.

Són tendència