Un grup d'experts avancen quan la variant índia (delta) serà la dominant arreu de l'estat
Connect with us

Vist a les xarxes

Un grup d’experts avancen quan la variant índia (delta) serà la dominant arreu de l’estat

Salut fa una crida per a contractar personal d'infermeria

El diari El País recull l’opinió de diversos especialistes sobre la perillositat d’aquesta mutació i com es podria frenar la seva expansió

La variant índia (actualment coneguda amb el nom de Delta) a poc a poc està guanyant terreny a la variant britànica, la predominant fins ara en la majoria dels casos de contagi diagnosticats en la major part dels territoris de l’estat, Balears entre ells.

A finals del passat mes de maig, es van diagnosticar a Palma els primers 8 casos de contagi d’aquesta mena de variant a les Illes. Des de llavors, i segons els últims resultats de les seqüenciacions genòmiques realitzades pel laboratori de Microbiologia de Son Espases, el 10% dels nous contagis serien atribuïbles a aquesta mutació asiàtica del coronavirus emergent.

En la resta de territoris de l’estat, de moment suposa menys de l’1% dels nous contagis, però diversos experts ja comencen a donar la veu d’alarma sobre la seva perillositat, com és el cas Catalunya, on ja donen per fet que serà la variant dominant en poques setmanes.

Encara que és complicat fer prediccions a llarg plaç, diversos especialistes han explicat en el diari El País quan podria convertir-se en la principal mutació a Espanya.

La majoria dels especialistes consultats coincideixen que aquesta situació podria confirmar-se en menys d’un mes: En general les dades no són tan clares, però amb l’expansió ja detectada a Catalunya es pot donar per fet que a mitjan juliol serà predominant, diuen.

Segons les últimes dades del departament de Salut de la Generalitat, la variant delta podria ser ja la responsable del 40% de contagis en algunes zones de Catalunya.

Una de les seves característiques és que es tracta d’una variant més transmissible i que provoca més hospitalitzacions.

Segons alguns estudis fets al Regne Unit, la variant respon pitjor a una sola dosi. Aquest podria ser un dels motius del seu ràpid creixement en el nord d’Europa, l’estratègia de la qual va ser immunitzar amb primeres dosis per a protegir de manera parcial al major nombre possible de persones. Per a combatre-la es recomana immunització completa.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència