Els CEIP Ses Comes de Porto Cristo i Sa Torre de Manacor, estrenaran el nou curs escolar sense aules modulars
Connect with us

Actualitat

Ses Comes de Porto Cristo i Sa Torre de Manacor, estrenaran nou curs escolar sense aules modulars

Els centres d’educació infantil i primària han estat objecte d’unes importants reformes per valor de 2,3 milions d’euros

L’alumnat dels centres d’educació infantil i primària Ses Comes i Sa Torre, a Portocristo i Manacor, que han estat objecte d’unes importants reformes per valor de 2,3 milions d’euros, estrenaran els nous espais i les millores duites a terme el proper mes de setembre, coincidint en l’inici del nou curs 2021-2022.

Els dos centres han rebut aquest dilluns la visita de la presidenta del Govern, Francina Armengol, el conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, i el batle de Manacor, Miquel Oliver.

“Som conscients que havia estat un municipi molt abandonat en infraestructura, per això des que governam el 2015 hi ha hagut una prioritat absoluta per invertir-hi, ja que ha crescut en població i en l’alta demanda d’educació”, ha expressat la presidenta durant la visita.

De la mateixa manera, el conseller March ha ressaltat que “Manacor ha estat un objectiu prioritari de la Conselleria d’Educació i Formació Professional, ja que hi havia necessitats que no s’havien resolt i noves demandes”, per la qual cosa “els gairebé 9 milions d’euros invertits són una prova evident que la voluntat política no són paraules, sinó fets que s’han demostrat de manera clara”. En aquesta línia, ha assegurat que un dels objectius de la Conselleria és “tenir unes infraestructures adequades al s.XXI per seguir millorant l’educació”.

Per la seva banda, el batle, Miquel Oliver ha ressaltat que “han estat molts d’anys de deixadesa, en què les inversions i el manteniment no han arribat al municipi. Per això don les gràcies com a batle que aquestes obres donin els seus fruits perquè ja tocava”.

El conseller, Martí March, al batle, Miquel Oliver, i la presidenta del Govern, Francina Armengol, en un moment de la visita.

El conseller, Martí March, al batle, Miquel Oliver, i la presidenta del Govern, Francina Armengol, en un moment de la visita.

El batle, Miquel Oliver ha ressaltat que “han estat molts d’anys de deixadesa, en què les inversions i el manteniment no han arribat al municipi. Ja tocava”

CEIP Sa Torre

En el cas del CEIP Sa Torre, inicialment es va haver de fer una inversió urgent per poder resoldre el problema de formiga blanca que afectava l’estructura de l’escola. Això va obligar a traslladar l’alumnat a l’IES Manacor. Finalment es va decidir aprofitar la situació per emprendre una reforma integral per redistribuir els espais i millorar l’accessibilitat del centre ampliant la inversió pressupostària fins a arribar a un total d’1.653.367 €. Al CEIP Sa Torra hi ha 157 alumnes (67 d’Infantil i 90 de Primària).

CEIP Ses Comes

Les obres de millora del CEIP Ses Comes de Porto Cristo han suposat l’eliminació de les 4 aules i un bany modular existents, a la vegada que han solucionat els problemes d’espai del centre. L’obra ha tingut una inversió de 722.929 €. El CEIP Ses Comes té 272 alumnes (79 d’Infantil i 193 de Primària).

El projecte d’ampliació ha consistit en la construcció d’un nou mòdul amb 4 aules per a educació infantil i un espai cobert al pis superior perquè faci de gimnàs. D’aquesta manera, es podrà aprofitar l’aula que ara es fa servir per fer educació física, arribar a les 5 aules que necessita el centre i alliberar-lo de les 5 aules modulars existents durant aquest curs.

Aquest projecte d’ampliació està cofinançat amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència