Connect with us

Esports

Artà i Porto Cristo, aposten decididament pel futbol base femení

Artà i Porto Cristo, aposten decididament pel futbol base femení

Únics clubs de Mallorca que ara mateix també disposen de categoria infantil

Cada vegada són més els clubs esportius de Mallorca que decideixen apostar pel futbol base femení. L’evolució va a l’alça, però no al ritme que ens agradaria. El CE Artà va convertir-se ara fa dos anys en el primer club esportiu de l’illa que va decidir crear per primera vegada un equip femení, de categoria infantil. L’equip està format per al·lotes, d’entre 12 i 13 anys, que comparteixen la seva passió pel món del futbol.

La manca d’equips existents en la categoria, a hores d’ara, fa impossible que de moment puguin competir, de manera federada, en una lliga regular. Confien que aquesta situació es pugui normalitzar amb el pas del temps. De moment han hagut de conformar-se en partits preparatoris entre elles mateixes, a l’espera de què el dia de demà puguin arribar a enfrontar-se a altres equips del territori.

Aquest passat cap de setmana tingueren l’oportunitat de compartir una sessió preparatòria, al camp de ‘Ses Pesqueres’, davant un altre equip femení de la zona, de recent creació. Ens referim al Porto Cristo, que fa justament un any, va decidir també dóna la passa endavant i va aconseguir reunir a un grup d’al·lotes del nucli costaner per acabar formant el seu propi equip de futbol base femení, de categoria infantil.

Confiem que la resta de clubs del Llevant i de la resta de municipis de Mallorca decidesquin crear el seu propi equip d’infantil i aviat poguem parlar de què cada vegada són més les entitats esportives que donen passes fermes en favor de la igualtat i a donar visibilitat al futbol femení.

La manca d’equips existents en la categoria, a hores d’ara, fa impossible que de moment puguin competir, de manera federada, en una lliga regular

Equip femení del CE Artà, de categoria infantil.

Equip femení del CE Artà, de categoria infantil.

 

Equip femení del Porto Cristo, que va ser creat fa ara un any.

Són tendència