Connect with us

Vist a les xarxes

Sánchez: “Aquest dimarts proposaré aprovar l’indult als nou presos del procés en el Consell de Ministres”

Sánchez: "Aquest dimarts proposaré aprovar l'indult als nou presos del procés en el Consell de Ministres"

El president del govern espanyol anuncia a Barcelona que és necessari “afrontar el problema i cercar la concòrdia”

Pedro Sánchez ha fet públic aquest dilluns que el Consell de Ministres aprovarà aquest dimarts els indults als presos de l’1-O. El president espanyol ho ha anunciat en el transcurs d’una conferència celebrada al Teatre del Liceu, a Barcelona, i ho ha justificat per la utilitat pública de la mesura, amb l’objectiu d’afavorir la concòrdia i el retrobament.

Sánchez ha fet un discurs de 30 minuts i s’ha dedicat bàsicament a justificar els indults, que veu necessaris per a la concòrdia i plenament constitucionals. Diu que aquesta mesura de gràcia no qüestiona ni revoca la sentència que va dictar en el seu moment el Suprem, i que és un missatge no només per als nou presos que quedaran en llibertat, sinó per a milers de persones que se senten solidàries amb ells o que creuen que ja han tingut prou càstig.

Crits de protesta a les portes del Liceu

Centenars de persones, manifestants independentistes, han rebut i despedit a Sánchez amb crits de protesta a les portes del Liceu, mitjançant proclames a favor de l’amnistia i la independència i han llançat petards i pots de fum. Tot això enmig d’un estricte dispositiu de seguretat desplegat pels Mossos en tota la zona. Els manifestants han denunciat que la repressió no acabarà amb els indults als condemnats per l’1 d’Octubre.

L’esquerra independentista de Catalunya considera els indults i també la taula de diàleg mesures inútils i circumstancials.

Són tendència