Connect with us

Actualitat

La falta de turistes britànics alenteix l’obertura d’hotels a Capdepera, Cala Millor, Cala d’Or i Cales de Mallorca

El Bloc per Felanitx es posiciona en contra del decret del Govern que permet ampliar els hotels un 15%

Els pitjors registres d’activitat turística s’estan donant a la Colònia de Sant Jordi i Portocolom

Ara mateix estan operatius el 63 per cent dels establiments turístics adscrits a la Federació Hotelera de Mallorca (FEHM), segons ha informat avui la pròpia entitat empresarial.

Les xifres estan molt per sota de les esperades mesos enrere, si bé la relaxació de futures mesures restrictives derivades de la Covid-19 podrien suposar un nou impuls de l’activitat turística de cara a les pròximes setmanes. Almenys, a aquesta possibilitat s’aferren des de la Federació Hotelera.

Les traves del govern britànic a l’hora de facilitar l’arribada de turistes anglesos està tenint els seus efectes ara mateix en el conjunt de la planta hotelera de l’illa. I és que només sis de cada deu hotels de Mallorca, ja han començat la temporada durant aquest mes de juny.

L’activitat hotelera pel que respecta a la zona del Llevant i el Migjorn està sent molt desigual en aquests moments. Convé destacar que la mayoria dels agroturismes estan oberts, com a dada en positiu.

Pel que fa exclusivament als hotels de la zona, la falta de clients està tenint els seus efectes, principalment en algunes destinacions importants com puguin ser Cala Millor (70 hotels, 32 tancats), Cala d’Or (50 hotels, 29 tancats) o, en el cas del municipi de Manacor, a Cales de Mallorca (5 hotels, 2 tancats). Les xifres corresponen exclusivament a aquells establiments que pertanyen com a associats a la FEHM.

Comentari a part mereix la situació que es viu en dues destinacions concretes de la zona del Migjorn: la Colònia de Sant Jordi i Portocolom, en el municipi de Felanitx.

En el primer cas, i del total d’establiments hotelers que pertanyen a la FEHM, només romanen oberts 6 de 21 i en la segona zona, 2 de 15.

Des de la patronal hotelera confien que el certificat digital UE COVID, entre altres mesures, puguin contribuir a la recuperació dels viatges i l’activitat turística. També s’està molt pendent de les futures decisions que en aquest sentit pugui adoptar el govern britànic de Boris Johnson i el seu ja famós semàfor Covid sobre la recomanació de les destinacions d’estiu.

Són tendència