Connect with us

Comunitat

A partir d’aquest dissabte: 5.093 aspirants opten a una de les 1.144 places de docents a Balears

Distribuïdes entre infantil i primària, secundària, formació professional, escoles oficials d’idiomes, música i arts escèniques, i arts plàstiques i disseny

La Conselleria d’Educació ha presentat aquest divendres les oposicions docents  2020 que comencen a partir d’aquest dissabte a Balears. En total més de 5000 aspirants concursen per 1144 places distribuïdes entre infantil i primària, secundària, formació professional, escoles oficials d’idiomes, música i arts escèniques, i arts plàstiques i disseny. Sense oblidar que s’inclou una oferta destacada de places de suport educatiu.

La convocatòria del 2021, que correspon a la del 2020 ja que es va haver de suspendre per la pandèmia, és de 1144 places, la qual cosa suposa que des del 2017 s’han convocat 3481 places d’oposició, segons ha destacat el departament d’Educació.

Tot i que els percentatges més elevats de places corresponen a professors de secundària,  (557 places, el 48,68 %) i mestres d’infantil i primària (410 places, el 35,83 %), una de les novetats més destacables de la nova convocatòria d’oposicions és l’àmplia oferta de places de suport educatiu: un total de 132, que corresponen a les especialitats de pedagogia terapèutica (75) i audició i llenguatge (25) a primària, i orientació educativa a secundària (32).

L’objectiu de la Conselleria és continuar convocant oposicions els propers anys 2022, 2023 i 2024, amb la previsió d’oferir a l’entorn de 2500 places. La finalitat és baixar el percentatge de docents interins fins arribar aproximadament al 15 % del total, la qual cosa dotaria les plantilles dels centres educatius de major estabilitat, que és un dels requisits indispensables per garantir la implantació de millores pedagògiques efectives.

La Conselleria té prevista la negociació de les noves convocatòries d’oposicions amb els agents socials presents a la Mesa Sectorial d’Educació. A la vegada que preveu també negociar altres mesures complementàries d’estabilitat per als interins amb els sindicats educatius.

Els percentatges més elevats de places corresponen a professors de secundària i mestres d’infantil i primària

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència