Connect with us

Comunitat

Desarticulada una xarxa dedicada al tràfic il·lícit de cotxes: Quatre detinguts a Mallorca

Desarticulada una xarxa internacional dedicada al robatori i tràfic il·lícit de cotxes: Quatre detinguts a Mallorca

S’han dut a terme 17 registres domiciliaris en diferents territoris de l’estat

La Guàrdia Civil en una operació conjunta amb la Policia Nacional han desarticulat una organització delictiva dedicada, presumptament, al robatori de vehicles, i que, posteriorment, suplantaven amb els elements identificatius (matrícula i número de bastidor) i documentació d’uns altres de similars característiques provinents de sinistres, posant-los finalment en circulació tant a Espanya com en altres països d’Europa, com era el cas d’Itàlia, França i Països Baixos.

Aquesta organització criminal estava liderada per diversos ciutadans d’origen italià, francesa i espanyol, i es ramificava en diferents indrets de l’estat. S’han dut a terme 17 registres domiciliaris d’Alacant, Badajoz, Balears, Còrdova, La Corunya i València, duent-se a terme la detenció d’un total de deu persones (quatre a Palma, una a València, tres a Còrdova i dues a La Corunya), als quals se’ls investiga per delictes de tràfic il·lícit de vehicles, blanqueig de capitals, contra la Hisenda Pública i pertinença a organització criminal.

En una nau industrial de Palma disposaven d’un immens taller amb tota mena d’eines, que era utilitzat per l’organització per a desmuntar els vehicles i dur a terme el canvi dels elements identificatius, així com de la resta de les peces mecàniques necessàries de cada cotxe. A l’interior de la mateixa es va trobar un total de 32 vehicles en diverses fases de muntatge per a la seva posterior venda, així com nombrosos motors i recanvis. Relacionats amb aquest cas, quatre persones han estat detingudes a Mallorca.

En una nau industrial de Palma disposaven d’un immens taller amb tota mena d’eines, que era utilitzat per l’organització per a desmuntar els vehicles i dur a terme el canvi dels elements identificatius

Són tendència