Connect with us

Societat

“Un tren electrificat, compatible amb la via verda i que passi per l’Hospital de Manacor”

"Un tren electrificat, compatible amb la via verda i que passi per l’Hospital de Manacor"

Inaugurada a Artà l’exposició commemorativa del centenari de la línia de ferrocarril del Llevant

Una exposició inaugurada aquest dimecres a Artà dóna a conèixer la història ferroviària del Llevant de Mallorca i al mateix temps serveix per reivindicar la represa dels projectes ferroviaris de la zona, fonamentals per a la mobilitat de la comarca. De fet, el tren de Llevant és una de les prioritats de la totalitat dels Consistoris afectats de la zona i que en el cas concret de l’Ajuntament d’Artà, es contempla com un dels projectes prioritaris dins el Pla d’Acció Municipal 2020-2023 : “Un tren electrificat, compatible amb la via verda i que passi per l’Hospital de Manacor”. L’objectiu, segons el PAM, passa per cercar el consens de les administracions supramunicipals perquè aquest nou servei de transport pugui arribar a ser una realitat.

L’acte celebrat a Artà va consistir en la inauguració de l’exposició fotogràfica i informativa ‘El ferrocarril entre Manacor i Artà 1921-2021, la història d’una línia centenària’, que romandrà oberta un mes al Mercat Municipal, i en la presentació del llibre, ‘El ferrocarril de Llevant. Cent anys del tren Manacor-Artà’, de Joan Carles Salmerón, director de Terminus CET.

El propi Salmerón y el president de Ferrocaib, Guillem Febrer, presentaren l’acte, que va ser presidit pel batle d’Artà, Manolo Galán, i que comptà amb la presència de representants d’altres ajuntaments del Llevant de Mallorca, de la Conselleria de Mobilitat i Habitatge del Govern Balear i dels Serveis Ferroviaris de Mallorca, així com de  vàries desenes de persones interessades per la qüestió.

Són tendència