Connect with us

Actualitat

“La vacunació està permetent que a l’Hospital de Manacor poguem recuperar una certa normalitat”

Catalina Vadell: "El procés de vacunació està permetent que a l'Hospital de Manacor poguem recuperar una certa normalitat"

La gerent, Catalina Vadell, reconeix que la primera onada “va ser el moment més complicat que vam haver de bregar de la pandèmia. Ho va capgirar tot”

La gerent de l’Hospital de Manacor, Catalina Vadell, transmet optimisme i es mostra esperançada per la positiva evolució general de la pandèmia que les xifres posen de manifest en aquests últims mesos. Diu que “tot això es deu, indubtablement, a la bona reposta que estan demostrant les vacunes davant el virus”. Parla en termes generals, però pel que fa als municipis que corresponen a la zona d’influència sanitària de l’Hospital de Manacor, la valoració és pràcticament idèntica, malgrat no poder facilitar dades concretes per municipis pel que respecta als nivells d’immunització des que s’iniciès el procés de vacunació a la zona el passat mes d’abril.

Reconeix obertament que els primers mesos de la pandèmia, entre els mesos de març a juny de l’any passat, “van ser, sense cap mena de dubte, els mesos més difícils que ens va tocar viure a l’Hospital”, i no les setmanes que van obligar al tancament perimetral del nucli urbà de Manacor a finals de l’any passat com podíem pensar alguns.

Vadell justifica la situació viscuda a l’Hospital de Manacor durant les primeres setmanes de la pandèmia, “perquè va ser una espècie de tsunami entorn d’una malaltia que era absolutament desconeguda per a tots nosaltres, de la qual no sabíem res, i aquesta situació va generar molta ansietat entre els professionals sanitaris, a més de provocar de la nit al dia un canvi radical en el model de gestió de l’Hospital, fins al punt que vam haver de centrar tots els recursos del centre en combatre els casos relacionats amb la Covid-19 i els casos urgents, poc més. Al principi de la pandèmia, tot el personal d’hospitalització del mateix Hospital va haver de dedicar-se en cos i ànima a la Covid-19″, declara.

Entre els mesos de març a juny de l’any passat, “van ser, sense cap mena de dubte, els mesos més difícils que ens va tocar viure a l’Hospital. Ens enfrontàvem a una situació que desconeixíem per complet”

Catalina Vadell, en el cas dels professionals sanitaris que treballaven en primera línia a l’hora de tractar els casos de contagi que es presentaven, diu que “des del primer moment van poder disposar del corresponent material de protecció, però feien feina amb la incertesa de no saber si l’endemà disposaríem o no d’aquests recursos. Tot això generava situacions molt angoixants per a tots”. Posteriorment, amb el pas de les setmanes i a mesura que es tènia més informació entorn de la pròpia malaltia, “vam poder començar a treballar amb més recursos i més conscients de quines eren en realitat les necessitats”. També recorda Vadell que les primeres setmanes de la pandèmia, totes i cadascuna de les mostres dels pacients havien de ser remeses a Madrid perquè fossin analitzades i poder rebre un diagnostic, “situació que alentia molt la gestió de la malaltia”. Passat un temps aquestes proves ja van poder realitzar-se a Palma, “fet que va suposar un avanç en aquest sentit, fins que finalment tots els resultats es van poder acabar fent en el mateix hospital. Aquesta circumstància ens va permetre conèixer els resultats en qüestió d’hores, quan al principi trigàvem dies a saber-ho”.

Quinze mesos després que es declarés la pandèmia i una vegada en marxa el procés de vacunació a la població en general, la gerent de l’Hospital de Manacor reconeix que “hem pogut anar recuperant la normalitat, al mateix temps que hem anat relaxant també algunes mesures de control sobre els visitants. Des de fa uns dies hem pogut implantar de nou la possibilitat que tots els pacients puguin disposar d’un acompanyant sense necessitat que hagi de realitzar-se una PCR. Així i tot, insistim molt a demanar que a l’interior de les habitacions en planta només hi hagi un acompanyant per persona. És pel bé de tots”.

“Va ser començar a subministrar les vacunes en les residències i els casos de contagis, que podríem dir greus, van caure de manera espectacular”

Catalina Vadell també destaca els bons ràtios de vacunació que a poc a poc van obtenint-se, com demostren les xifres oficial que facilita la Conselleria de Salut i, fins el passat dilluns , dia 14, han permès que més de 373.000 residents a Mallorca, sobre un global de 938.000 persones, ja hagin rebut una primera dosi de la vacuna. 211.000 ciutadans de l’illa ja han rebut la pauta de vacunació completa, segons les dades facilitades per la pròpia gerent de l’Hospital de Manacor. Aquestes xifres posen de manifest que un 22,5% dels ciutadans de Mallorca ja han passat per algun dels centres de vacunació repartits arreu del territori.

En al·lusió a les vacunes, Vadell destaca de manera especial el resultat que han demostrat en els centres geriàtrics, amb uns registres del 90% dels usuaris vacunats: “Va ser començar a subministrar les vacunes en les residències i els casos de contagis, que podríem dir greus, van caure de manera espectacular. Això demostra que la vacunació és absolutament vital per al control definitiu de la pandèmia”.

Catalina Vadell té memoritzada una data al seu cap que difícilment oblidarà: dia 20 de maig d’aquest any

La gerent de l’Hospital de Manacor té memoritzada una data al seu cap que difícilment oblidarà: dia 20 de maig d’aquest any. Aquest dia es va donar d’alta a l’últim pacient de la Covid-19 a l’Hospital de Manacor, després d’acumular molts mesos seguits amb ingressos hospitalaris en planta i en l’UCI.

En aquests últims dies s’han tornat a produir alguns casos positius esporàdics que han suposat noves hospitalitzacions, però que per a res tenen a veure amb les xifres d’ingressos que que s’anaven produint durant els mesos d’agost, setembre i desembre de 2020 i el mes de gener d’enguany. Una dosi d’esperança perquè tots puguem recuperar uns mínims nivells de normalitat, després de molts mesos de sobresalts i angoixa.

Catalina Vadell diu estar convençuda que hem aconseguit superar el pitjor de la pandèmia i que l’arribada de les vacunes han suposat una dosi d’optimisme i esperança per a tots.

Són tendència

© 2021 defrancdigital.com