Connect with us

Comunitat

Aquests són els canvis que entraran en vigor a partir d’aquest dissabte a Balears

Manacor anuncia un reposició de nou arbrat viari a Manacor, S'Illot i s'Estany d'en Mas

Deixarà de limitar-se el nombre de participants en les reunions socials i familiars però es recomana precaució

El Consell de Govern extraordinari que es durà a terme divendres, atesa la bona situació epidemiològica que mantenen les Illes Balears, aprovarà una nova relaxació de mesures per evitar la propagació de la COVID-19 per a les 2 setmanes següents. Concretament, s’obriran de bell nou la major part dels locals d’oci nocturn, s’amplia l’horari en la restauració fins a les 02.00 h i s’amplien les capacitats en diverses activitats, establiments i serveis, que pràcticament podran operar amb normalitat, tret de les mesures generals, com són la mascareta, la ventilació, la distància i la higiene de mans.

Les mesures que s’aprovaran divendres en el Consell de Govern extraordinari es complementen amb una nova pròrroga dels controls en els ports i aeroports per als viatgers nacionals que accedeixin a la nostra comunitat. Els controls estan pendents de ratificació per part del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears i una vegada rebin el vistiplau judicial es publicaran perquè entrin en vigor després d’haver-se publicat en el BOIB. Així mateix, el Govern no estableix cap limitació a les reunions socials i familiars, però recomana precaució en aquestes trobades i mantenir totes les mesures de prevenció generals establertes durant la pandèmia.

Oci nocturn

Es permet l’activitat dels establiments que exerceixin les activitats pròpies de cafè concert o bar de copes, d’acord amb la normativa aplicable al sector de la restauració. Per tant, el consum de begudes i aliments, tant en l’exterior com a l’interior, s’ha de fer asseguts a taula, amb 6 persones per taula a l’interior i 10 a l’exterior. Els clients han d’usar obligatòriament la mascareta quan no s’estigui consumint. L’horari de tancament serà com a màxim a les 02.00 h, sempre que ho permeti la llicència d’activitat de l’establiment. No es permet el ball en els espais interiors ni exteriors.

Resta suspesa l’activitat dels establiments que exerceixin les activitats pròpies de discoteca, sala de festa i sala de ball.

Restauració

Es permet obrir els espais interiors en totes les Illes fins a les 02.00 h, sempre respectant el que marquin les ordenances municipals respectives, amb una ocupació de fins a un 50% de la capacitat en totes les illes. Les taules han de ser de 6 persones com a màxim. L’ús de les barres és autoritzat sempre els clients estiguin asseguts, que es consumeixi menjar, que no es formin grups de més de dues persones i que es respecti un metre i mig de distància entre grups. Aquestes barres hauran de tancar a les 00.00 hores.

Pel que fa als exteriors, s’amplia fins a 12 les persones permeses per taula en totes les illes i s’amplia l’horari també fins a les 02.00 h si les ordenances municipals ho permeten. Es poden ocupar totes les taules.

El TSJIB avala que es mantinguin els controls de passatgers espanyols en ports i aeroports

El Tribunal Superior de Justícia de Balears ha tornat a recolzar una decisió acordada pel Govern, justificada pel control de la pandèmia sanitària, i permet a l’Executiu autònomic que continuï amb el control sanitari dels passatgers d’arreu de l’estat que arriben a les illes, a través de ports i aeroports.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència