Entre les 9 i les 10 d'avui vespre pagarem la llum a preu de canari jove
Connect with us

Vist a les xarxes

Entre les 9 i les 10 d’avui vespre pagarem la llum a preu de canari jove

En aquesta franja horària del dia, el mercat elèctric tocarà màxims de 105,5 euros per MWh

El preu de la llum continua la seva imparable escalada i aquest dimecres arribarà a un nou màxim. En concret, assolirà un preu mitjà de 94,63 euros per megawatt/hora. Això vol dir un 4% més que els 90,95 euros per MWh d’aquest passat dimarts (nou rècord) i també superarà els gairebé 95 euros per MWh a què va arribar el dia 8 de gener, en ple temporal ‘Filomena’ de fred.

L’hora més cara de totes serà entre les 9 i les 10 d’avui vespre, en què el mercat elèctric tocarà màxims de 105,5 euros per MWh. El preu mínim ha estat de 82,5 euros per MWh, i s’ha produït entre les quatre i les cinc d’avui capvespre.

La dada confirma la tendència a l’alça del mercat majorista espanyol, que aquesta setmana ha registrat preus molt per damunt dels que hi ha als països del voltant. De fet, aquesta setmana també s’ha confirmat que ja som els qui pagam la llum més cara de tota Europa.

Davant d’aquests preus tan alts, l’organització de consumidors Facua ha demanat al govern espanyol que retalli la factura de la llum per la part dels impostos. En plena escalada del preu de l’electricitat, aquesta entitat ha demanat als partits que governen que siguin clars sobre si estarien disposats o no a rebaixar els impostos de la factura.

Segons Facua “gairebé un terç de la factura que pagam són impostos indirectes”. Un fet que enrampar just de pensar-ho.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.

ÚLTIMES NOTÍCIES

L’OPINIÓ DELS NOSTRES LECTORS

Són tendència

© 2021 defrancdigital.com