Connect with us

Esports

Nadal medita que fer amb el seu cos

El tennista manacorí no té decidida la seva futura participació a Wimbledon i a Tòquio 2021

Rafel Nadal valora què fer en els pròxims dies. Després de la seva eliminació en Roland Garros, el tennista manacorí va decidir agafar-seuns dies de descans. “Necessit agafar-me uns dies de tranquil·litat”, va dir en el seu comiat de París.

A només uns pocs dies de Wimbledon, sembla que Nadal no es veia ni física ni mentalment preparat per a prendre decisions precipitades. La seva conclusió final haurà de conèixer-se en els pròxims dies.

Per què dubte Nadal? Primer el que ell mateix declarava: “El cos després de lluitar cada setmana durant dos mesos per objectius clars et dóna una baixada. Wimbledon és en dues setmanes. És diferent a quan tenia 25, 26 o 27 anys. Ara en tenc 35. Cal veure com em recuper abans de prendre la decisió”, manifestava dies enrere un Nadal conscient de les limitacions que marca ja el seu cos i que ha de mesurar fins al mínim detall.

Però hi ha més raons que l’obliguen a valorar seriosament no acudir a Wimbledon per segon any consecutiu (en 2020 es va suspendre el torneig per la pandèmia), fet que, d’altra banda, no s’ha vist fins ara al llarg de la seva carrera esportiva. L’última vegada que va faltar va ser en 2016 per lesió i també es va absentar en les edicions de 2004 i 2009.

Per si no fos suficient, les fortes restriccions que ha près l’organització de Wimbledon respecte a la pandèmia obliguen els tennistes a allotjar-se en hotels oficials del torneig durant la competició. Això vol dir que Nadal, així com altres noms importants del circuit, no podria complir amb la seva tradició de llogar la mateixa casa a pocs metres del All England Club en la qual sempre s’ha allotjat quan ha jugat en el torneig britànic.

Per als Jocs de Tòquio 2021 queda mes i mig per davant, però Nadal tampoc ho té clar o, almenys, així ho reconeixia fa unes setmanes: “No sé encara, no puc donar una resposta clara perquè no ho sé. En un món normal mai pensaria a perdre’m els Jocs, clar, tots sabem l’importants que són per a jo. En aquesta situació, no sé, veurem en un parell de mesos”, deia al maig.

Nadal ha d’escollir i ha de fer-ho bé. Wimbledon, Jocs o res.

Són tendència