Connect with us

Societat

Un Jutjat de Palma condemna a Air Europa a pagar més de 600 € per la cancel·lació d’un vol per la pandèmia

Un Jutjat de Palma condemna a Air Europa a pagar més de 600 € per la cancel·lació d'un vol per la pandèmia

Els fets es remunten al mes de setembre de l’any passat

El Jutjat Mercantil número 2 de Palma ha condemnat a la companyia aèria AirEuropa a abonar a un passatger 650,66 €, corresponents a la cancel·lació d’uns vols al setembre de 2020 a conseqüència de la pandèmia del coronavirus.

L’aerolínia va informar el viatger, defensat per reclamador.es, de la cancel·lació dels seus vols a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19. Després d’aquest fet, el passatger va decidir optar per sol·licitar a la companyia aèria el reemborsament dels seus doblers, però l’aerolínia es va negar a reintegrar l’import d’aquests vols cancel·lats.

A causa de la negativa de l’aerolínia a restituir les quantitats al passatger, es van iniciar les actuacions judicials pertinents, perquè, d’aquesta manera, el viatger pogués fer valer els seus drets. Va ser llavors, explica reclamador.es, quan Air Europa va accedir a reemborsar les quantitats íntegres, donant la raó al passatger, ja que l’aerolínia era perfectament coneixedora que, conforme a les Directrius de la Comissió Europea, està obligada a la devolució de l’import íntegre i no del bo del viatge si així ho sol·licita el passatger.

El jutge del Jutjat del Mercantil número 2 de Palma ha resolt en sentència estimant íntegrament el sol·licitat a favor del passatger, condemnant a Air Europa a abonar al mateix la quantia de 650,66 € dels bitllets no utilitzats.

Segons Jorge Ramos, advocat de reclamador.es que va defensar en els tribunals al passatger afectat per la cancel·lació, “les aerolínies coneixen que tenen l’obligació de la devolució dels bitllets en aquests casos, però no solen fer cas als passatgers afectats, amb la intenció que part d’ells rebutgin acudir a la via judicial”.

Són tendència