La 'Bandera Blava' és sinònim de qualitat: Cinc d'elles onegen a les platges de Santanyí
Connect with us

Societat

La ‘Bandera Blava’ és sinònim de qualitat: Cinc d’elles onegen a les platges de Santanyí

La 'Bandera Blava' és sinònim de qualitat: Cinc d'elles onegen a les platges de Santanyí

La bona qualitat de l’aigua, la contractació de socorristes, els serveis de banys i dutxes i el seu entorn natural, elements claus

Per segon any consecutiu, el municipi de Santanyí s’ha convertit amb l’indret de Mallorca que ha obtingut més banderes blaves per a les seves platges de cara a la temporada d’estiu.

La bona qualitat de l’aigua, la contractació de socorristes, els serveis de banys i dutxes i el seu entorn natural, han estet els elements claus a l’hora d’obternirles, segons ha destacat el mateix Consistori en una nota de premsa.

Tal com ha explicat el regidor de Turisme i Platges de l’Ajuntament de Santanyí, Rafael Batle: “el fet de tenir la Bandera Blava és sinònim de qualitat, i això és el que nosaltres volem oferir a qui ens visita i als nostres veïnats. Ens toca viure una altra temporada d’estiu complicada amb la crisi provocada pel coronavirus COVID-19, però això no vol dir que no hàgim de buscar oferir excel·lència a les nostres platges. Per això, les institucions hem de ser les primeres a donar exemple amb un manteniment impecable de la nostra costa i dedicar-hi tots els esforços”.

Per la seva banda, la batlessa de Santanyí, Maria Pons, ha lamentat el fet que probablement, la platja de sa Font de n’Alis no obtingui el reconeixement l’any que ve. Aquesta platja està dins el Parc Natural de Mondragó, i no s’ha autoritzat la utilització d’alguns serveis indispensables per rebre la bandera blava. La batlessa ha remarcat “el fet de no tenir serveis de banys ni de dutxes serà un condicionant molt important, i sense ells, és poc probable que ens atorguin una altra vegada la bandera blava. Els santanyiners som els primers interessats a protegir el nostre territori i valoram com ningú el Parc Natural de Mondragó; però hi ha uns serveis mínims que s’haurien de garantir. Tenim les infraestructures per donar aquests serveis, amb uns banys adaptats per a persones amb mobilitat reduïda i unes dutxes en condicions. És una llàstima que des de la Conselleria de Medi Ambient no s’entengui que sense aquests serveis estam empitjorant la imatge del parc i generant un problema a veïnats i visitants”.

En qualsevol cas, a més de la platja de sa Font de n’Alis, les de Cala Santanyí, Cala Llombards, la platja de s’Amarador, i Cala Gran de Cala d’Or, ja tenen el seu distintiu onejant sobre l’arena. D’aquesta manera, són cinc les platges del municipi de Santanyí les que han rebut el reconeixement, sent l’únic municipi de l’illa de Mallorca que rep aquest nombre de distintius. A les Illes Balears, només el municipi de Santa Eulàlia del Riu, a Eivissa, també ha aconseguit cinc banderes blaves.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.

ÚLTIMES NOTÍCIES

L’OPINIÓ DELS NOSTRES LECTORS

Són tendència

© 2021 defrancdigital.com