Connect with us

Actualitat

Felanitx imposa les primeres sancions a veïnats per incomplir diverses ordenances municipals

Felanitx imposa les primeres sancions a veïnats per incomplir diverses ordenances municipals

La majoria dels casos són multes per abocar residus devora contenidors o tinença d’animals sense tenir la corresponent documentació

L’Ajuntament de Felanitx ha iniciat diversos expedients sancionadors a diferents persones per infringir l’ordenança municipal per a la recollida de residus municipals i la neteja d’espais públics o per incomplir amb l’ordenança municipal per la inserció dels animals de companyia a la societat urbana.

Concretament s’han tramitat 4 denúncies que són considerades faltes lleus o de grau mig, hi ha cinc sancions més que estan revisant-se, segons ha informat el mateix Consistori.

Referent a residus s’han identificat a dues persones que han abocat material al camí de Sa Tortuga i el camí de Son Mesquida. En ambdós casos els guardes rurals trobaren documentació per identificar a la presumpta persona infractora. Els responsables dels fets que havien deixat fems, restes de poda o voluminosos devora contenidors han manifestat “desconèixer l’ordenança” i s’han mostrat disposats a col·laborar, segons la nota municipal, retirant els residus dels punts on es varen trobar. El comunicat de l’Ajuntament no aclareix si aquest fet finalment serà sancionat o no.

Dues persones van poder ser identificades per casos d’abocaments incontrolats al camí de Sa Tortuga i el camí de Son Mesquida

Pel que fa a la infracció per animals de companyia s’han posat dues sancions més, una d’elles per tenir dins gàbies un total de 9 cans i 34 moixos adults dins una finca situada al voltant del polígon de Son Colom. La persona propietària dels animals va presentar la documentació de la majoria d’ells, reconeixent que els va deixar de vacunar anualment. Aquesta persona, a més, no estava inscrita al registre de nuclis zoològics de les Illes Balears. L’altra infracció s’ha produït per no adoptar les mesures necessàries perquè l’animal circuli amb les condicions adequades.

La regidora de Medi Ambient, Catalina Soler ha declarat que “no queda més remei que de cada vegada posar més sancions i incrementar la vigilància per la irresponsabilitat de part de la ciutadania”.

Una persona tenia dins gàbies un total de 9 cans i 34 moixos adults, sense vacunar, dins una finca situada al voltant del polígon de Son Colom

El servei de vigilància mediambiental es va posar en marxa el mes de febrer amb dos agents amb l’objectiu de mantenir el municipi sense abocaments il·legals i controlar el turisme de residus. El Consistori ha recordat que una infracció lleu per infringir l’ordenança municipal per a la recollida de residus municipals i neteja d’espais públics pot arribar a ser de 750 euros.

En el cas de tenir un animal i no complir amb la vacunació de caràcter anual pot arribar a suposar una sanció de superior als 1.500 euros per cada animal.

Són tendència