Connect with us

Vist a les xarxes

La mida de la nineta dels ulls indica el grau d’intel·ligència de la persona

Segons els encarregats d’elaborar l’estudi que arriba a aquesta conclusió, la mida de la pupil·la està directament relacionada amb una part del cervell

Segons una investigació de l’Institut de Tecnologia de Geòrgia (EUA), la mida basal de la nineta dels ulls pot ser un bon indicador per a conèixer el grau d’intel·ligència de la persona. Això vol dir que com més gran sigui la pupil·la d’una persona, més intel·ligent serà.

Els autors de l’estudi fet públic aquests dies han comprovat el diàmetre de les pupil·les dels participants voluntaris en les mateixes condicions de llum per a tothom, i n’hi havia que les tenien de més dilatades, d’altres menys. Amb aquestes dades recollides, els van sotmetre a proves d’atenció, raonament i memòria, i van poder confirmar la sospita. De fet, asseguren que en alguns casos les diferències es podien veure a simple vista.

L’estudi va comptar amb 500 persones residents a Atlanta, d’entre 18 i 35 anys als quals els van mesurar la nineta de l’ull amb un aparell electrònic de seguiment ocular.

Segons els autors de l’estudi en qüestió, la mida de la pupil·la està directament relacionada amb una part del cervell ( Locus coeruleus ) que allibera noradrenalina i regula la percepció, l’atenció, l’aprenentatge i la memòria.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència