Connect with us

Comunitat

Només els residents tindran dret a poder estacionar els seus vehicles en el centre de Palma

Només els residents tindran dret a poder estacionar els seus vehicles en el centre de Palma

El Consistori de la capital ha presentat aquest dijous un paquet de mesures per tal de facilitar la mobilitat a la ciutat i prioritzar moure’s a peu

L’Ajuntament de Palma ha presentat aquest dijous un conjunt de mesures, anomenat “Palma Camina”, que engloba diferents actuacions per a la creació de Zones de Baixes Emissions, tal com marca la Llei de Canvi Climàtic elaborada pel govern espanyol. Segons els responsables polítics de Cort, les mesures pretenen fer de Palma una ciutat més amable i saludable per passejar i caminar amb desplaçaments més sostenibles.

Les noves mesures volen pacificar el trànsit de cotxes al centre i redistribuir els vehicles cap a l’exterior, a més de recuperar espai públic per als vianants i la comunitat educativa.

Embrió de la Zona de baixes emissions de Palma: zona ZAR des de les avingudes cap endins

‘Palma Camina’ té per objectiu crear una zona de baixes emissions similar a la que ja existeix a altres ciutats europees i que s’estan promovent arran de la Llei de Canvi Climàtic.

El procés de creació d’aquesta nova Zona de Baixes emissions de Palma anirà de la mà de la redacció del nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) 2021-2027 que s’adjudicà aquest passat dimecres i es redactarà en el pròxim mig any.

Per tal d’assolir aquest objectiu es reconvertirà l’actual zona ORA a l’anella interior d’avingudes cap al centre en una zona ZAR, on només estarà permès que aparquin els residents. Tot aquell que no sigui resident no podrà estacionar el seu cotxe.

La zona ZAR denomina les zones de circulació amb aparcament restringit i destinat a residents autoritzats o d’altres vehicles especials/exempts d’autorització regulades a l’article 28 de l’Ordenança municipal de circulació.

Són tendència