Connect with us

Vist a les xarxes

Investigadors descobreixen que una combinació de fàrmacs són efectius per combatre la Covid-19

Salut descarta que l'important repunt de contagis a Mallorca estigui relacionada amb la variant anglesa de la Covid-19

L’administració de cefarantina i nelfinavir eviten que el virus entri a les cèl·lules i es repliqui

Un grup d’investigadors podrien haver trobat el remei definitiu de la Covid-19. Segons ha anunciat la Tokyo University of Science en un comunicat: “Si bé s’ha fet molt de renou amb les fórmules preventives contra la covid-19 (amb vacunes desplegades a nombrosos països), els actuals índexs d’infecció posen de manifest la necessitat de tractaments efectius”, justifica el comunicat, entenent-se com a tractament aquell medicament que cura la malaltia un cop la tenim.

A partir d’uns experiments preclínics amb cèl·lules infectades, investigadors del Japó, els EUA i el Regne Unit han descobert que els fàrmacs cefarantina i nelfinavir són efectius en combatre el coronavirus SARS-CoV-2 si s’administren en conjunt, ja que un impedeix que el virus entri a les cèl·lules i l’altre no el deixa replicar-se.

Per aconseguir-ho, els investigadors van utilitzar cèl·lules infectades per comprovar centenars de combinacions de medicaments que ja existeixen en el mercat, a fi d’observar si la presència dels fàrmacs servia per aturar la proliferació del virus. Finalment han aconseguit descobrir que la combinació de cefarantina i nelfinavir podria obrir la porta a la cura definitiva de la covid-19. El següent pas és centrar-se en aquest possible tractament i començar els assajos clínics que en certifiquin l’eficàcia.

Són tendència