Educació fa arribar a l’Ajuntament de Santanyí el projecte definitiu per l’ampliació del CEIP Blai Bonet
Connect with us

Actualitat

Educació fa arribar a l’Ajuntament de Santanyí el projecte definitiu per l’ampliació del CEIP Blai Bonet

Educació fa arribar a l’Ajuntament de Santanyí el projecte definitiu per l’ampliació del CEIP Blai Bonet

Pendent de resoldre alguns tràmits administratius, el Consistori calcula que a finals d’enguany podrien començar les obres

Després de gairebé dos anys de retard, la Conselleria d’Educació del Govern ha fet arribar aquesta setmana a l’Ajuntament de Santnyí el projecte definitiu per a l’ampliació del CEIP Blai Bonet del municipi. Es tracta d’un projecte molt esperat perquè fa temps que fins a cinc grups del centre han de fer classe a barracons. Actualment hi ha quatre aules prefabricades ocupades per alumnes d’educació primària i una per alumnes d’infantil. A més, l’Ajuntament de Santanyí, té cedits a la conselleria diferents espais, que són de l’escoleta municipal, que es destinen al menjador i a una aula de música.

Segons ha explicat la batlessa de Santanyí, Maria Pons, “és una gran notícia que ja hagi arribat la documentació d’aquest projecte tan necessari per al nostre municipi. Ara toca que els tècnics municipals estudiïn i comprovin que s’han resolt totes les qüestions que el consistori havia assenyalat que s’havien d’arreglar. A més també haurem de treballar per resoldre el tema del finançament de les obres, perquè com sabeu, és el consistori que avançarà els doblers per tirar endavant el projecte”.

Segons ha informat, el Consistori ara s’haurà de tornar a negociar amb el banc el sistema de finançament perquè el projecte definitiu supera els dos milions i mig inicials que es tenien signats amb l’entitat bancària.

De la mateixa manera, aquest augment de pressupost, també obligarà a l’Ajuntament al fet que la licitació de les obres, que és de responsabilitat municipal segons el conveni signat en el seu dia, hagi de ser aprovada pel ple. Com el pressupost total del projecte presentat ara per Educació suposa més d’un 10% del pressupost municipal, és obligatori ratificar-lo pel màxim òrgan de decisió, com és una sessió plenària.

S’haurà de tornar a negociar amb el banc el sistema de finançament perquè el projecte definitiu supera els dos milions i mig inicials que es tenien signats amb l’entitat bancària, segons ha informat el Consistori

Una vegada superats tots els procediments administratius esmentats, l’Ajuntament de Santanyí calcula que a finals d’enguany podrien començar les obres al centre educatiu. Com es tracta d’un edifici completament nou que s’aixecarà al pati de davant l’escola, no hauria d’afectar el desenvolupament del curs i seria compatible amb el dia a dia dels alumnes i professors. Una vegada acabat, el nou edifici podria acollir dues línies completes d’educació primària.

En qualsevol cas, l’Ajuntament de Santanyí, ja ha fet arribar a la Conselleria d’Educació, la urgent necessitat de recuperar els espais que actualment ocupa el centre a l’edifici de l’escoleta municipal. De fet, el consistori, no pot oferir un servei d’escoleta de nadons perquè l’espai que seria l’adequat, actualment l’ocupen el menjador i l’aula de música del CEIP Blai Bonet.

ÚLTIMES NOTÍCIES

L’OPINIÓ DELS NOSTRES LECTORS

Són tendència

© 2021 defrancdigital.com