Connect with us

Oci i Cultura

Llucmajor digitalitzarà part de l’Arxiu Municipal

Llucmajor digitalitzarà part de l’Arxiu Municipal

La mesura permetrà preservar documents originals i facilitar-ne la consulta

L’Arxiu Municipal de Llucmajor ha iniciat un procés de digitalització per tal de donar a conèixer els fons i col·leccions de què disposa, així com facilitar-ne la consulta i l’accés a la vegada que garanteix el manteniment d’aquests documents.

Aquest procés s’ha iniciat amb la digitalització de publicacions relacionades amb el municipi que ja estan descatalogades, com ara pregons de festes o altres publicacions monogràfiques. A més, està previst que es dugui a terme la digitalització dels llibres d’actes dels diferents òrgans de govern, que van des de l’any 1505 fins a la implementació de l’administració electrònica al consistori. D’altra banda, es preveu també la digitalització de la col·lecció factícia de pergamins de l’Arxiu Municipal, el més antic dels quals data de 1303.

A més de la digitalització dels fons del centre, el projecte preveu l’accés a les sèries de padrons d’habitants, censos de població, milícies i quintes fins a l’any 1950 que es varen digitalitzar al llarg del 2020 gràcies al conveni amb Family Search, entitat especialitzada en la recerca d’orígens genealògics.

La regidora de cultura, Xisca Lascolas, explica que “la digitalització dels documents de l’Arxiu municipal, ens permeten accedir als fons i col·leccions del centre d’una forma més accessible i segura i garantir així la seva conservació”.

Es preveu la digitalització de la col·lecció factícia de pergamins, que data de l’any 1303

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència