Connect with us

Comunitat

El Govern confia que la nova Llei d’Educació de Balears sigui aprovada abans de final d’any

El Govern confia que la nova Llei d'Educació de Balears sigui aprovada abans de final d'any

És la primera en aquest àmbit després de més de vint anys amb les competències transferides

La Llei d’Educació de Balears estarà aprovada abans de que acabi aquest 2021. La primera en el sector després de més de vint anys amb les competències transferides. El Consell de Govern, reunit aquest dimecres de manera extraordinària, ha aprovat el projecte de llei, que ara entrarà en el Parlament i serà aprovat abans que finalitzi l’any. El debat parlamentari està servit, sobretot amb els grups de la dreta que acusen el Govern de fomentar la immersió lingüística en català. El conseller Martí Mach considera un error centrar el debat en temes lingüístics i subratlla que el text té molts altres punts importants per a la comunitat educativa.

A més de garantir el català com a llengua vehicular, el document pretén estabilitzar les ràtios d’alumnes per aula, donar un impuls a la Formació Professional i garantir l’equitat, estabilitat i inclusió de tots els alumnes. Malgrat tot, el debat sobre la llengua centrarà bona part de la negociació parlamentària mitjançant les esmenes dels diversos grups.

El conseller creu que l’assumpte de la llengua serà utilitzat per determinats partits per a fomentar la confrontació política i social.

A més de garantir el català com a llengua vehicular, el document pretén estabilitzar les ràtios d’alumnes per aula, donar un impuls a la Formació Professional i garantir l’equitat, estabilitat i inclusió de tots els alumnes

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència