Connect with us

Vist a les xarxes

El Ministeri de Sanitat rectifica ara les limitacions a l’oci nocturn i la restauració

Aquestes són les restriccions que continuen vigents a Balears sense toc de queda

El govern espanyol elimina el tancament de l’interior de restaurants en zones de contagis elevats

El Ministeri de Sanitat ha decidit rectificar les limitacions a l’oci nocturn i la restauració aprovades la setmana passada i publicades al Butlletí Oficial de l’Estat aquest dissabte.

Ho fa després del revés judicial que ha donat la raó a la Comunitat de Madrid. Sanitat també pretenia tancar l’interior de bars i restaurants en sis autonomies i la justícia ho ha anul·lat.

Rectificació en tota regla. Poden reobrir les discoteques en territoris amb risc de contagis baix o mitjà, per tant fins a 150 casos per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies. Aquest és el cas de Balears, que està per sota de 100. Això sí, és cada govern autonòmic qui ho ha de permetre.

I la justificació del govern espanyol no és en cap cas la rectificació sinó la ràpida evolució del descens de contagis. Així ho ha dit la ministra portaveu, María Jesús Montero, aquest dimarts després del Consell de Ministres.

A més, el govern espanyol elimina el tancament de la restauració interior en zones de contagis elevats, això afectava sis comunitats autònomes, però no s’ha fet efectiu enlloc tot i que va entrar en vigor aquest dissabte. Ara Sanitat rectifica, ho elimina completament.

Són tendència