Connect with us

Comunitat

Balears és el quart territori de l’estat en menys vacunes administrades

Comença la campanya de vacunació contra la grip

I els últims en el nombre de persones immunitzades

Segons les últimes dades facilitades pel Ministeri de Salut, Balears és el quart territori de l’estat amb menys vacunes administrades, però també estem a la cua i aquí sí que som els últims en població amb una dosi el 44,2%. Només el 20,6% de la població compta amb la pauta completa.

Sobre el total de vacunes administrades, només Catalunya (87,2%), Comunitat Valenciana (88,2%) i Múrcia (87,1%) han posat menys dosi que ales Illes. El tant per cent està molt allunyat de comunitats com Navarra o Astúries amb un 96,7% de les vacunes administrades.

Quant a territoris amb una dosi, Balears està 10 punts per sota de les més immunitzades com País Basc, Extremadura i Aragó amb el 54% de població amb almenys una dosi i 14 punts per sota d’Asturies, l’indret de l’estat amb més població inoculada amb una dosi, el 58,4%.

Si miram la pauta completa, només Canàries amb un 22% té tan poca població immunitzada com Balears.

La consellera de salut Patricia Gomez ha dit aquest dimarts en el Parlament que s’estan administrant les vacunes que es reben i que “es guarden” les que es necessiten. Gómez ha argumentat que Balears compta amb una de les poblacions més joves de tot l’estat, per la qual cosa aquest sector és el que més trigarà a vacunar-se. A més, en haver rebut la comunitat moltes dosis d’AstraZeneca, aquest fet ha provocat un retard a l’hora  completar el cicle de vacunació perquè entre la primera i la segona dosi han de transcórrer entre 12 i 14 setmanes.

Gómez ha assegurat que Balears aconseguirà la immunitat de grup davant de la covid-19 a finals de l’estiu.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència