Connect with us

Actualitat

El Bloc per Felanitx qüestiona que el formigó seguirà tenint una presència destacada en la reforma del moll de Portocolom

El Bloc per Felanitx qüestiona que el formigó seguirà tenint una presència destacada en la reforma del moll de Portocolom

Exigeixen respectar al màxim la tècnica constructiva original de l’estructura

El Bloc per Felanitx ha fet pública la seva postura una vegada s’ha conegut l’informe redactat per l’equip d’assistència arqueològica i etnològica respecte a les obres de rehabilitació i reparació del Moll de Sa Bassa Nova a Portocolom.

El Bloc exigeix respectar al màxim la tècnica constructiva original dels molls. En la seva opinió, en l’informe de reforma presentat aquest dilluns “es contempla els elements patrimonials a conservar, però dóna via lliure a ports a dissenyar la tècnica constructiva que trobi més oportuna. Així, seguint el mà a mà del que van PortsIB i Patrimoni també es va presentar una nova proposta de projecte de reforma. On, sense sorpreses, es manté el formigó a l’estructura del moll només reduït un 25% respecte a la proposta inicial”. Segons el Bloc, “se segueix sense respectar al màxim la tècnica constructiva original”.

També fan esment a què “les cales han pogut confirmar que l’entramat de pedres i el morter de calç són els únics materials constructius del moll. A més a més, el fet que no hi hagi formigó facilita el drenatge”. Consideren que “no s’aclareix si hi haurà la presència de margers i restauradors en el decurs diari de l’execució de l’obra. El nivell de coneixement de l’obra en pedra per poder fer aquest tipus de construcció ha de ser molt elevat”, ressalten.

Són tendència