Connect with us

Comunitat

El curs escolar 2021-22 preveu presencialitat completa de l’alumnat

Comença el procés d’escolarització per al curs 2020/21

Així ho ha reconegut el conseller d’Educació, Martí March, durant la seva compareixença al Parlament per explicar les novetats del pròxim curs

El conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, ha comparegut avui en seu parlamentària a petició pròpia per explicar la planificació del proper curs 2021/22. La intervenció té lloc després de la celebració de la Conferència Sectorial d’Educació en que els ministeris d’Educació i Sanitat i les comunitats autònomes acordaren les línies essencials que han de marcar el curs que vé.

En la seva intervenció, March ha destacat els principals objectius que s’han tengut en compte per organitzar el curs 2021/22. “Hem treballat sobre tres eixos: d’una banda, garantir que els centres educatius continuïn essent entorns segurs i saludables, adaptant les mesures preventives per millorar alguns aspectes pedagògics en funció de l’escenari epidemiològic i del que estableixin les autoritats sanitàries en cada moment. D’altra, procurar la presencialitat completa a tots els nivells educatius i millorar l’atenció a l’alumnat amb més dificultats i el que s’ha vist més afectat des del punt de vista educatiu i socioemocional per la situació de la pandèmia”.

La setmana passada es varen tractar els protocols que s’aplicaran el proper curs a la Mesa Sectorial i a les meses de mares i pares, de directors i de concertada i avui s’han publicat al BOIB. March ha destacat que “han estat debats tranquils i constructius amb tots els col·lectius que, en general, han fet una valoració positiva del curs i, naturalment, també han assenyalat aspectes a millorar”.

March ha destacat l’experiència que han assolit tant els centres com la Conselleria després d’un curs complet gestionat en convivència amb la pandèmia

Martí March ha destacat l’experiència que han assolit tant els centres com la Conselleria després d’un curs complet gestionat en convivència amb la pandèmia. “Per això, vull demanar serenitat i prudència a tots els col·lectius, especialment als polítics. Crec que tant els centres com els tècnics de Salut i Educació ens hem guanyat un vot de confiança després d’afrontar un curs extremadament complicat com l’actual”.

En aquest sentit, el conseller ha manifestat que hi ha iniciatives del curs actual que es mantindran el proper curs pel seu bon funcionament. En concret, ha volgut destacar la continuïtat del servei EduCOVID i del servei de substitucions exprés del professorat.

Quant als docents, la previsió és mantenir bona part del professorat que es va incrementar el curs passat amb motiu de la pandèmia.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència