Connect with us

Oci i Cultura

El Consell de Mallorca ultima la protecció com a Bé d’Interès Cultural (BIC) de la col·lecció de pintura de l’antiga Sa Nostra

Es tracta de gairebé 5.000 obres d’artistes com Pablo Picasso, Joan Miró, Miquel Barceló, Bernardí Roig, Tur Costa, Ben Jakober, Luis Gordillo o Ferran García-Sevilla

El Consell de Mallorca ultima la catalogació i la protecció com a Bé d’Interès Cultural (BIC) de la col·lecció de pintura de l’antiga Sa Nostra corresponent a la segona meitat del segle XX.  Es tracta de gairebé 5.000 obres d’artistes com Pablo Picasso, Joan Miró, Miquel Barceló, Bernardí Roig, Tur Costa, Ben Jakober, Luis Gordillo o Ferran García-Sevilla. El Consell ha de valorar, per a considerar-les BIC, quines d’elles estan relacionades amb Mallorca i gaudeixen de prou qualitat.

Aquesta protecció, que no es aliena a la fusió de Sa Nostra amb Banco Mare Nostrum i, recentment, amb Bankia, impedirà que les obres es puguin vendre o treure de l’Estat.

El sindicat Unió Obrera Balear (UOB) demana que les Administracions Públiques es faci amb la col·lecció complerta valorada en uns 6 milions d’euros.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència