Connect with us

Actualitat

El Llevant i el Migjorn concentren la major part de les instal·lacions d’autoconsum existents a Mallorca

Els municipis del Llevant i el Migjorn concentren la major part de les instal·lacions d'autoconsum existents a Mallorca

Només el municipi de Felanitx té quasi un 5% d’aquest model d’energies renovables

Les instal·lacions d’autoconsum a les Illes Balears han augmentat un 160 % des de l’any 2019, passant de 1.061 en el total de les Illes l’any 2019 a 2.748 el 2021, el que suposa un augment de 1.688 des del 2020, segons les dades facilitades aquest dimarts per la Conselleria de Transició Energètica del Govern.

Els municipis de Capdepera, Artà i Sant Llorenç, pel que respecta a la zona del Llevant, i Felanitx, Santanyí i Campos, en el Migjorn, concentren més del 50% de les instal·lacions existents ara mateix en el conjunt de Mallorca. Només a Felanitx hi ha un 5 % d’instal.lacions d’aquest tipus.

Amb relació a la potència instal·lada, el total actual a nivell de Balears és de 31.007,33 kW (22.227,00 kW a Mallorca).

En aquest sentit, el director general d’Energia i Canvi Climàtic, Pep Malagrava, ha afirmat que «tot i que estam fent passes de gegant, encara queda camí per recórrer per tal de poder arribar als objectius marcats. Vull recordar que des de la Direcció General estam en contacte continu amb les administracions locals i els animam a presentar projectes perquè puguin accedir a les línies de subvencions destinades a l’autoconsum. A més, l’autoconsum és l’eina fonamental per a la democratització de l’energia que tenim ara mateix».

«L’objectiu és mantenir el bon ritme de creixement i incorporar grans empreses a l’autoconsum, tot i que sabem que no serà suficient per arribar al 35 % de renovables per al 2030 i que haurem de menester més espai per ubicar renovables», ha afegit.

Són tendència