Connect with us

Vist a les xarxes

Fins quan serà obligatori dur la mascareta? “És qüestió de setmanes”

Fins quan serà obligatori dur la mascareta? "És qüestió de setmanes"

Així ho ha indicat el director del Centre d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, qui ha advertit que la mesura estarà subjecta a limitacions

“És qüestió de setmanes. És molt possible que sigui al juliol, però no se sap quan perquè cal modificar la llei de març que obliga al seu ús. Encara que serà només a l’exterior. Sanitat treballa en aquest moment idoni i que sigui a nivell de tot l’estat”. Així s’ha pronunciat aquest dilluns el director del Centre d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, qui també ha advertit que la mesura, en els casos concrets de l’exterior, també estarà subjecte a limitacions. “Si hi ha concentració de persones i no es pot garantir la distància interpersonal, serà obligatori dur-les posades”, ha matisat.

També s’estudia, segons Simón, començar a relaxar l’ús de mascaretas a l’interior en llocs concrets, on se sap que tota la població està vacunada, com és en cas de les residències de gent gran, on tots els usuaris estan immunitzats. “És molt possible que en aquest tipus de recientes tancats es permeti relaxar aquesta mesura”, ha indicat.

El mateix Simón ja va anunciar fa unes setmanes que el Ministeri de Sanitat estava treballant en com i quan començar a relaxar aquesta mesura, només en l’exterior i quan no hi hagi aglomeracions.

Les paraules de Simón s’han produït el mateix dia que el Govern ha fet públic que l’ús de les mascaretes continuarà sent obligatòria a Balears, fins que no hi hagi un consens polític i sanitari en aquest sentit amb la resta de territoris.

Són tendència