Connect with us

Actualitat

Campos disposarà d’un punt d’atenció per a dones en situació de violència masclista o vulnerabilitat

Campos disposarà d'un punt per assessorar a dones en situació de violència masclista o de vulnerabilitat

El Consistori ha signat aquest dilluns un conveni amb la conselleria de Presidència del Consell de Mallorca

La consellera de Presidència, Teresa Suárez i la batlessa de Campos, Xisca Porquer,  acompanyades per la directora insular d’Igualtat i Diversitat, Rosa Cursach i la regidora de Serveis Socials, Aina Maria Manresa han firmat el conveni per posar en marxa en aquest municipi un nou punt d’informació jurídica per a dones i professionals de la comarca Migjorn.

Suárez ha destacat que Mallorca actualment té 7 espais a diferents municipis «per assessorar jurídicament dones en situacions de violències masclistes o de vulnerabilitat dins de l’àmbit laboral o personal». La consellera ha recordat que «fa poc el Consell va recuperar el punt atenció jurídica de Sóller després de 10 anys de tancat, i ara obrim aquest nou».

La directora insular, Rosa Cursach, juntament amb la consellera Suárez han mostrat la seva satisfacció de l’ampliació d’aquesta xarxa d’atenció. «Una mostra més del compromís de la institució en millorar l’atenció a les dones que pateixen qualsevol tipus de discriminació o violència pel simple fet de ser dones», ha assenyalat Cursach. Actualment, el servei s’ofereix a Palma, Inca, Manacor, Felanitx, Pollença, Sóller i ara també a Campos.

Es tracta d’un servei gratuït de la institució insular que ofereix informació, orientació i assessorament jurídic a les dones i a professionals en matèria jurídica (dret civil, penal, administratiu, laboral, internacional, justícia gratuïta, etc.) especialment en situacions de violències masclistes o en les àrees d’igualtat i família.

Estarà ubicat a la plaça Major, 1

El servei cobreix tant usuàries de Campos com poblacions properes, que a partir d’ara podran resoldre dubtes i estar informades de processos relacionats amb la conciliació, assetjament laboral, separació o divorci, sol•licitud de prestacions, violències masclistes, permisos de residència o qualsevol altra informació relacionada amb l’àmbit jurídic.

El punt d’informació jurídica estarà ubicat a la plaça Major, 1 de Campos, un espai municipal que ha cedit l’ajuntament a la Direcció Insular d’Igualtat i Diversitat perquè la jurídica encarregada del servei pugui oferir una atenció integral a les usuàries.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència