Connect with us

Vist a les xarxes

A partir de l’1 de juny: Aquestes són les principals novetats de la nova ITV

A partir de l'1 de juny: Aquestes són les principals novetats de la nova ITV

Alguns erros que fins ara eren considerats lleus ara passen a ser greus

Aquest dimarts, 1 de juny, entra en vigor la nova normativa de la ITV, la inspecció tècnica de vehicles.

S’han introduït quatre canvis bàsics en la normativa, segons ha divulgat aquests dies l’Associació Espanyola d’Entitats Col·laboradores de l’Administració en la Inspecció Tècnica de Vehicles (AECA-ITV). Són aquests:

FRENS ABS. Fins ara, si es detectava algun problema al sistema ABS en els cotxes que no estan obligats a dur-ho, es considerava una falta lleu. A partir d’ara, si aquests vehicles tenen instal·lat el sistema de frenada, estan obligats al fet que funcionin a la perfecció. Si no és així, serà considerarà una falta greu i no se superarà la ITV.

RETROVISORS AMB PROBLEMES. El despreniment dels miralls retrovisors passa a considerar-se també un defecte greu.

PERMÍS DE CIRCULACIÓ MÉS FÀCIL DE COMPROVAR. Hi ha una altra modificació que en aquest cas afavoreix als conductors. Ara hi haurà la possibilitat que els operaris de les ITVs puguin comprovar les dades del permís de circulació amb el Registre General de Vehicles de la DGT, si el conductor no el dur en el moment de la inspecció.

CANVIS PEL BREXIT. S’inclourà en la nova ITV un procés de matriculació per als vehicles procedents del Regne Unit, després de l’aplicació del Brexit.

Tots els conductors que no passin la ITV poden ser sancionats amb una multa d’entre 200 o 500 euros, com fins ara. No hi ha canvis en aquest sentit. Les sancions dependran del supòsit en el qual no s’hagi passat la ITV. Són tres els escenaris possibles: ITV caducada, ITV desfavorable o ITV negativa, es a dir, continuar circulant amb el vehicle al qual se li han detectat defectes molt greus.

Són tendència