Connect with us

Oci i Cultura

Magdalena Perelló: “No és fàcil ser honest o honesta”

Magdalena Perelló: "No és fàcil ser honest o honesta"

Qui va ser la secretària de Batlia de Manacor durant 38 anys, va ser l’encarregada de llegir el pregó de les Fires i Festes de Primavera 2021

El Parc Municipal de Manacor va ser l’escenari enguany, per primera vegada, del pregó de les Fires i Festes de Primavera. 500 persones assisitren a l’acte celebrat divendres passat. L’acte sempre s’havia celebrat al Claustre de Sant Vicenç Ferrer, però la situació sanitària ha fet que enguany el Parc Municipal s’hagi convertit en l’epicentre de les Fires i Festes.

El ball dels Cossiers va encetar l’acte del pregó de les Fires i Festes de Primavera 2021, que va ser presentat per l’actor Joan Toni Sunyer. Maria Magdalena Perelló va ser la persona encarregada de llegir el Pregó d’enguany. Na Nena Perelló va dedicar més de 42 anys al servei de l’Ajuntament de Manacor, 38 dels quals al departament de Batlia com a secretària de Batlia i encarregada del protocol municipal. Va començar a fer feina a l’Ajuntament de Manacor l’any 1980 com auxiliar administrativa al Padró d’habitants i Activitats i posteriorment va iniciar la seva tasca com a secretària de Batlia en el primer mandat de Gabriel Homar (1983-1987), va continuar amb Jaume Llull (1987-1991), Gabriel Homar (1991- 1991), Gabriel Bosch (1991-1995), Bartomeu Rosselló (1995- 1996), Catalina Sureda (1996- 1999), Miquel Riera (1999- 2003), Antoni Pastor (2003-2015), Miquel Oliver (2015-2015), Pedro Rosselló (2015- 2017) i Catalina Riera (2017-2019). Perelló es va jubilar l’any 2018.

“Entenc que aquest pregó és un homenatge als serveis prestats a la Batlia com a persona de confiança. Aquest homenatge és recíproc, aprofit per donar les gràcies a tots els batles i batlesses per haver compartit feina, mals de caps, decisions difícils, i mil coses més. No és fàcil ser honest o honesta”, ha dit durant el pregó. Perelló ha fet un repàs per la seva trajectòria laboral alhora que ha recordat anècdotes viscudes amb diferents batles i batlesses.

Els Cossiers de Manacor

El ball dels Cossiers va encetar l’acte del pregó de les Fires i Festes de Primavera 2021.

El batle de Manacor, Miquel Oliver, també va voler agarir la feina feta a Maria Magdalena Perelló. En el seu discurs, Oliver també va voler tenir un rècord especial pel dibuixant Miquel Palmer Duran, qui va ser assassinat el 1936 a Son Coletes pels feixistes i del qual se n’identificaren les restes fa pocs dies. Palmer tocava el tamborino amb els Cossiers de Manacor.

“Aquest és el primer acte multitudinari que celebram d’ençà que va començar la pandèmia. És ver que encara tot és diferent de com estàvem avesats, que encara hem de seguir unes normes estrictes i que estic convençut que és pel bé de tots, però només el fet que ens haguem pogut trobar avui aquí ja és motiu d’una profunda alegria», ha assegurat el batle, qui també ha recordat que aquesta setmana s’han complert 7 mesos d’ençà que la Conselleria de Salut va decretar el confinament perimetral de Manacor. «Tenim molta feina per davant per superar aquest cop i sortir-ne de la manera més igualitària possible. Però avui som aquí i, poc a poc i amb seny, podem començar a tornar a celebrar», ha afegit. En el seu discurs, el batle ha destacat que Manacor «té prou actius per encarar el futur amb garanties, amb l’ambició real de ser capital de comarca i d’obrir-se al món», «ningú no ens regalarà res, ho haurem de treballar junts i amb consens», va afegir.

L’acte inicial de les Fires i Festes va concloure amb un concert de la Banda Municipal de Música de Manacor, dirigida per Eduard Bernabéu.

Unes 500 persones assisitren a l’acte celebrat divendres passat al Parc Municipal de Manacor.

 

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència