Connect with us

Societat

Les restes de Miquel Martorell, afusellat a Portocolom i enterrat a Llucmajor, són entregades a la seva família

Les restes de Miquel Martorell, afusellat a Portocolom i enterrat a Llucmajor, són entregades a la seva família

En el transcurs d’un acte privat celebrat al cementeri de Palma

Les restes de Miquel Martorell Gelabert han estat entregades aquest dijous a la seva família, en el transcurs d’un acte privat que ha tingut lloc al cementeri de Palma.

Miquel Martorell, originari de Bunyola, va ser afusellat a l’antiga carretera de Palma a Portocolom, entre els km 19 i 20, entre els mesos d’octubre i desembre de 1936. El seu cos va ser enterrat al cementeri de Llucmajor i les restes varen ser recuperades arran de les tasques d’exhumació duites a terme l’any 2019 per la Societat Aranzadi dins el Pla d’Actuació de Fosses 2018-2019, impulsat pel Govern.

Les restes de Miquel Martorell varen ser identificades a principis de 2020 juntament amb les d’altres dues víctimes —Antoni Oliver Jordà, natural de Pollença, i Macià Salvà Coll, del Coll d’en Rabassa. Tots tres havien estat assassinats i enterrats en una fossa comuna al cementeri de Llucmajor. Per a la seva identificació, varen ser cabdals tant les anàlisis d’ADN com els estudis antropològics realitzats per la Societat Aranzadi.

Els familiars de Miquel Martorell també han rebut de mans del vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes, el certificat que li reconeix haver estat víctima del franquisme.

Són tendència