Connect with us

Vist a les xarxes

Una imatge que escarrufa

Per què aquestes persones refugiades són abandonades així?

Refugiats abandonats en tendes flotants en alta mar. Un drama, que en comptes de minvar, va accentuant per moments el vermell de les alarmes.

Una imatge que et deixa sense alè. Fa uns dies a les xarxes, els usuaris que llegien el fil a Twitter de Sonia Ros, activista i portaveu de l’ONG Stop Mare Mortum, podien llegir el següent: “No m’acostum a les tendes flotants on els guardacostes grecs posen les famílies que cerquen refugi per tornar-les a Turquia. Sense aigua ni menjar, ni mòbils per demanar auxili. La història ens mirarà i no podrem articular paraula”.

La imatge mostra unes persones en petites embarcacions envoltades d’aigua, sense cap tipus d’atenció. Són un grup de famílies que estan en alta mar a la frontera marítima entre Grècia i Turquia, en dues tendes flotants, que són les que utilitzen ara els guardacostes grecs quan fan devolucions en calent al mar. Això es fa vulnerant el dret internacional en matèria de devolucions en calent, i també en condicions absolutament inhumanes.

Són tendència