Connect with us

Oci i Cultura

‘Manafolk’ amenitzarà musicalment les nits del mes de juny a Manacor i Porto Cristo

'Manafolk' amenitzarà musicalment les nits del mes de juny a Manacor i Porto Cristo

El departament de Cultura presenta un cicle de quatre concerts de música i cançó en català

El Departament de Cultura de l’Ajuntament de Manacor presenta un programa per a gaudir musicalment de les nits primerenques de juny a Manacor i Porto Cristo el 5, 11, 18 i 25 de juny de 2021. Manafolk Música d’arrel és un cicle de quatre concerts de música i cançó en català en què destaca el vessant popular i tradicional passat pel sedàs de la modernitat.

Manafolk és cançó popular improvisada amb una posada en escena espectacular; cançó tradicional amb pinzellades de jazz; un recorregut íntim i personal de la millor poesia catalana; cant d’arrel i senzillesa.

El cicle s’iniciarà el 5 de juny a Manacor amb ‘No sé com gloses’, un espectacle de cançó improvisada amb Mateu Xurí (glosador, Mallorca), Hilari Alonso (cantant i ballador, País Valencià), Mireia Mena (cantant i glosadora, Catalunya) i Marçal Ramon (acordionista diatònic, Catalunya). En un viatge per les gloses, passant pel garrotí lleidatà fins les versaes o les albaes valencianes, l’espectacle, dirigit per Joan Toni Sunyer, mostra d’una manera divertida el ric patrimoni de la cançó improvisada i proposa noves possibilitats d’expressió d’una manera interactiva que no deixa ningú indiferent.

També a Manacor, dia 11 de juny tocarà el grup Gipó. Integrat per Mary Lambourne (veu), Gori Matas (teclats), Teo Salvà (bateria) i Josep Oliver (trompeta), Gipó aporta una nova visió a la música tradicional de Mallorca. Fruit d’un procés creatiu realitzat amb molta cura, amb un respecte màxim per l’essència, la música de Gipó ens arriba amb un so agradable i íntim, proper al jazz. Una interpretació de les cançons i tonades que hem sentit sempre, però amb els mitjans actuals, que els permeten aportar novetats amb l’harmonia i el ritme, així com amb les sonoritats.

El 18 de juny, a Porto Cristo, Miquela Lladó oferirà el repertori de ‘Poemes i Cançons’, una selecció acurada de la millor poesia dels Països Catalans, amb versos de Ramon Llull, Joan Maragall, Maria Mercè Marçal, Montserrat Abelló, Sebastià Alzamora i Miquel Àngel Riera entre d’altres. Miquela Lladó, que va rebre el Premi Enderrock d’Honor de la Música Balear, estarà acompanyada per Jordi Tugores (guitarra) i Gori Matas (acordió).

Els concerts de Manacor es faran a la plaça dels Pares Creus i Font i Roig, i els de Porto Cristo a la plaça del Sol i la Lluna

Per tancar Manafolk, dia 25 de juny a Porto Cristo Clara Fiol, acompanyada del guitarrista Joan Vallbona, ens oferiran ‘Petiteses’, un clam a la senzillesa a través de composicions originals i versions.

Els concerts de Manacor es faran a la plaça dels Pares Creus i Font i Roig, i els de Porto Cristo a la plaça del Sol i la Lluna. Tots els concerts són gratuïts, amb reserva prèvia mitjançant www.enviumanacor.cat.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com