Connect with us

Societat

IB3 emet el ‘Silenci Trencat. La Fossa de Porreres’

Aquest dimarts a la nit (23.30 hores)

Un reportatge de 50 minuts amb el seguiment complet de la primera fase de l’exhumació de la fossa de Porreres, i que es va dur a terme el mes de novembre passat al cementeri de la localitat.

La detallada narració d’un fet històric amb imatges i entrevistes exclusives. Davant les càmeres d’IB3 apareixen familiars de les víctimes, arqueòlegs, antropòlegs i forenses, associacions memorialistes, responsables polítics, historiadors…Tots els actors de l’exhumació de la fossa més simbòlica de Mallorca.

Una presència constant al lloc dels fets que permet la crònica diària d’una exhumació que, fins al present, ha tret a la llum 9 petites fosses amb un nombre total de 55 cossos, els quals venien acompanyats de nombrosos objectes personals que ens descobreixen semblances íntimes de les víctimes.

El reportatge  mostra també els treballs d’anàlisi de les restes al laboratori instal·lat a la zona per a determinar edat, alçada, i trets físics que puguin ajudar a identificar-los, així com la recollida de mostres d’ADN feta in situ als familiars de les víctimes.

‘Silenci Trencat: La Fossa de Porreres’ s’estrena aquest dimarts, 18 de juliol, a les 23.30 hores.

Són tendència