Connect with us

Comunitat

El passaport Covid estarà operatiu a partir de l’1 de juliol

A partir del dissabte, 24: Convocada una vaga indefinida en el control de passaports a Son Sant Joan

El document inclourà si el portador està vacunat, si ha passat el coronavirus i els resultats de les PCR

Hi ha acord per a un certificat digital a partir de l’1 de juliol. Aquest dijous el Parlament Europeu, la Comissió Europea i la presidència del Consell de la UE han acordat un certificat que provarà que una persona ha rebut una vacuna, té un resultat negatiu en la PCR o s’ha recuperat de la Covid-19 i té immunitat. Així, el certificat servirà de prova de PCR negativa que amb menys de 72 hores; prova ràpida negativa amb menys de 24 hores; i haver passat la malaltia en els últims 6 mesos.

En el document pactat, es demana als governs dels diferents països que “evitin imposar restriccions addicionals, com PCR i quarantena” a les persones amb vacunació completa, , “llevat que sigui necessari i proporcionat” per la situació epidemiològica del país.

La comissària de Sanitat, Stella Kyriakides, ha afirmat: “Aquest és un pas important cap al reinici de la lliure circulació a la UE de la manera més segura possible, al mateix temps que ofereix claredat i certesa als nostres ciutadans”.

El nom del document serà el que proposava el Parlament Europeu, Certificat digital Covid de la UE, en lloc de Certificat verd digital, que proposava la Comissió Europea. I pot ser sol·licitat per qualsevol persona que hagi estat vacunada, que tingui una prova negativa de la Covdi-19 o que hagi estat malalt recentment i hagi desenvolupat anticossos. L’objectiu és evitar quarantenes i agilitzar el turisme a l’estiu.

Són tendència