Connect with us

Vist a les xarxes

Wally, la balena grisa perduda del Pacífic, és localitzada en aigües de Santa Ponça

Wally, la balena grisa perduda del Pacífic, és localitzada en aigües de Santa Ponça

L’exemplar, poc habitual en la zona mediterrània i que presenta greus problemes de desnutrició, dies enrere va ser vista a Nàpols, Roma i Gènova, fins a arribar a França

La balena Wally fa dies que està perduda i els biòlegs creuen que tindrà difícil subsistir lluny del seu hàbitat natural. Aquesta jove balena grisa hauria travessat les fredes aigües del Pacífic que banyen la costa oest dels Estats Units a milers de quilòmetres del Mediterrani.

La jove balena grisa ha aparegut aquest dijous en aigües de Santa Ponça, en el municipi de Calvià. L’exemplar, poc habitual en la zona mediterrània i que presenta greus problemes de desnutrició, dies enrere va ser vista a Nàpols, Roma i Gènova, fins a arribar a França. El diari ‘Le Parisien’ fa només uns dies va publicar un mapa on es pot veure tot el recorregut que hauria fet l’animal d’ençà que va desorientar-se i es va desviar de la seva ruta per raons que encara es desconeixen. Alguns experts diuen que les conseqüències podríem trobar-les en el canvi climàtic: la disminució de la capa de gel i el calfament global ha obert noves rutes al voltant dels pols.

Una d’aquestes rutes va ser la causant que Wally travesses erròniament cap a l’oceà Atlàntic a través de l’Àrtic. Des d’aquell indret, desorientada, va dirigir-se cap al Mediterrani a través de l’Estret de Gibraltar i va seguir la costa marroquina abans de travessar aigües italianes i franceses, on va ser vista fa una setmana, per a baixar de nou a la costa mediterrània, fins a arribar a Mallorca.

És la segona vegada que els biòlegs observen una balena grisa al Mediterrani, l’última vegada va ser en 2010

És la segona vegada que els biòlegs observen una balena grisa al Mediterrani, l’última vegada va ser en 2010.

Wally, és una balena jove, d’entre set i vuit metres, que ha perdut molta massa corporal i es troba desorientada i sotmesa a un gran estrès.

Són tendència